Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
uciekajacy plyn
Autor Wiadomość
tedi 
Autostopowicz
tedi

Silnik: 1,8
Wysłany: 2011-10-30, 19:59   uciekajacy plyn

witam panowie niedowno kupilem venciaka i zauwazylem ze ze zbiorniczka wyrownojucego znika mi plyn nic nie ciknie pod glowica sucho w oleju nic nie ma wszystko wyglada ok a plyn znika moze ktos z czymstakim sie spotkal pozdro,,,,,,,,,,

szewcio123 
Ventofan

Silnik: 1.8 GT + gaz
Wysłany: 2011-10-30, 20:15   

Kolego pewnie cieknie ci z trójników bądz z króćców przy glowicy, przerabaiałem ten sam problem ponad tydzien. Kiedy w jednym miejscu uszczelniłem, ciekło pozniej w kolejnym. W końcu wszystko uszczelniłem jak należy i jest ok zobacz pod samochodem w którym miejcu bedzie wyciek.

speedy gonzales 
Ventofan
Carpe Diem

Silnik: 2.0 2E
Wysłany: 2011-10-30, 20:35   

U mnie był podobny problem- od jakiegoś czasu ubywało mi płynu, jednak nigdzie nie było śladów wycieku. Dywaniki suche, więc z nagrzewnicy nie cieknie, objawów wywalonej uszczelki pod głowicą brak...
Aż w końcu któregoś razu po przegonieniu Venciaka obwodnicą chmura pary poszła spod maski i znalazłem miejsce wycieku- plastikowy króciec zaraz przy silniku. Od gorącego silnika woda wyparowywała momentalnie, dlatego nie było widać śladów wycieków.
Czasem jednak można zauważyć taki biało- zielony osad- to znak, ze w tym miejscu ucieka płyn chłodniczy.
Tak więc, tak jak kolega wyżej, polecam sprawdzić wszystkie króćce. Jeśli posiadasz gaz, sprawdź też te prowadzące płyn do parownika- tam też często spotykałem się z wyciekami.

pawel39106 
Ventomaniak
VW

Silnik: 1.8 Pb+LPG
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-10-31, 10:25   

Obejrzyj pompę wody.

tedi 
Autostopowicz
tedi

Silnik: 1,8
Wysłany: 2011-10-31, 18:04   

dzieki panowie popatrzymy pozdrooooooooo

Witek84r 
Ventofan

Silnik: 1,8 AAM+LPG
Wysłany: 2011-11-15, 19:13   

A jak spod parownika wycieka płyn można to jakoś samemu naprawić ? jakoś uszczelnić ? Czy lepiej jechać do stacji gdzie zajmują się gazem i niech temu jakoś zaradzą

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2011-11-15, 19:58   

Zalezy skąd Ci cieknie, jak z samego parownika to nie wiem, ale jak z kolanka to licz sie z tym że w kazdej chwili sie urwie, ja tak mialem, na szczescie pekło pod domem.....kupa dymu, ale do garazu wjechałem.

kolanka sa dostepne na allegro, chyba że membrany juz niedomagaja lub mają nalatane te 70-80 tys km to lepiej zregenerowac cały reduktor lub dac nowy.

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-11-16, 22:53   

tedi, mała uwaga, najczęściej w autach zagazowanych przyczyną takiego niejasnego uciekania płynu sa beznadziejnej jakości węże do podgrzewania reduktora. Czasami są tak spękane że na zimnym silniku widać na ich całej długości drobne kropelki płynu. Więc jeśli coś takiego zauważysz to zmieniając absolutnie nie kupuj weży na których jest napisane Wolbrom coś tam - te są tragiczne i starczają na 2 lata maks. Kup węże np włoskie firmy Semperit, starczą na dlugo, tyle że są droższe około 35-40 zeta za metr - ale warto

vst93 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-11-18, 02:12   

Mi też ubywało i nigdzie żadnych przecieków aż któregoś dnia płyn poszedł na podłogę. Sprawdź czy szyby Ci zanadto nie parują- nagrzewnica atakuje znienacka ;)

JacQ 
Kierowca eLki

Silnik: 1.8 ADZ 90HP
Wysłany: 2011-11-25, 11:00   

Wczoraj zdiagnozowałem walniętą pompe wody i to przez przypadek po podniesieniu autka przy wymianie opon wahacz z prawej strony byl mokry, wsadzam łeb a tam płyn ocieka po pompie wspomy i wali podczas jazdy na wahacz, w ciagu doby okolo 100ml plynu ucieka, w przyszlym tygodniu wymieniam pompe a korzystajac z okazji rozrzad.

Odpowiedz do tematu