Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-03-20, 21:07 Brak mocy po wymianaie paska rozrządu
Witam,mam następujący problem otóż po wymianie paska rozrządu mój wentylek jest strasznie mułowaty i nie mam pojęcia o co chodzi bo przed wymianą rwał aż miło a nowy pasek jest ustawiony na znakach tak samo jak poprzedni, dodam że nie mam problemu z rozruchem ani z obrotami na biegu jałowym nie strzela mi też w rurę po prostu nie rozpędza się tak jak wcześniej.Przy wymianie paska zdejmowałem też puszkę z filtrem powietrza i wymieniałem uszczelkę pod pokrywką zaworów ale myślę że to nie ma nic wspólnego.Proszę o pomoc
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2011-03-21, 20:02
Tez kiedyś miałem taką historię po wymianie rozrządu i okazało się że panowie w warsztacie przestawili o jeden ząbek ... Objawy były takie że potrzebowałem odcinka długości jednego kilometra żeby rozpedzić się do 30 km/h ... Więcej niż 50 km/h wogóle nie chciał jechac ... Do tego szarpał , strzelał , prychał ... ... Po odpowiednim ustawieniu wszystko wroociło do normy !
chcialem sie dolaczyc do tematu...w moim drugim aucie po wymianie uszczelki pod glowica, rozrzadu, oleju na poczatku bylo wszystko ok. ale po pewnym czasie samochod zaczal strzelać na cieplym silniku, ogolnie ma duzo mniej mocy. i przy gwaltownym przyspieszaniu slychac takie buczenie charaterystyczne przypominajace jakby sie gaz w samochodzie konczyl. moje auto oczywiscie nie ma gazu ale odglos identyczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum