no za bezcen nie oddam tak więc lepiej żeby stała na podwórku u mnie niż mam dostać te śmieszne pieniądze które ludzie mówili przez telefon normalnie kpina to była hehe
mam pytanie do mądrych mechaników jak to wygląda z swapem z 1.8 ADZ na 2.0 ABF co muszę mięć aby spasować w 100% ten silnik w moim aucie czy wystarczy silnik skrzynia + osprzęt czy muszę mięć jeszcze kompletne zawieszenie wiązkę elektryczną i komputer i czy coś jeszcze pytanie dla tych co się znają czekam na odp ale dokładną odp co muszę mięć oprócz silnika i skrzyni
Ostatnio zmieniony przez mgbak 2010-10-03, 15:07, w całości zmieniany 1 raz
silnik , skrzynia , wiaska silnika i ta c o idzie do skrzynki z bezpiecznikami wysprzeglik z sprzedla ,filtr powietrza i to co do niego jest , nie wiem jak u ciebie pol osie ,sanki , pompa paliwa , teraz pytanie jakie masz hamulce przednie?? jaka tarcza jak masz 256 tarcze to masz fajnie bo zmieniasz tarcze na 288 i musisz miec zaciski pod 288 i to chyba wsio a i jak jest imobilazier to musisz miec taki pierscionek co masz przy stacyjce skrzyneczke i chip z klucza
to wlasnie musisz sie dowiedziec bo umnie zostaly moje sanki i pol osie tylko 1 poduszka sie zmienila nic wiecej ale nie wiem jak u ciebie jak masz sanie jak w ABS to wsio zostaje
ok dzięki a teraz tak bo VR ma chyba większe zwrotnice to nei lepiej wziąśc od VR6 i na tą zwrotnice dać piastę od mojego i wtedy zacisk też od VR-a?? co wy na to i jeszcze jedno moje pytanie gdzie ja kupie tarcze wentylkowane i nawiercane 288 mm na 4 śruby
Ostatnio zmieniony przez mgbak 2010-10-05, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Panie i Panowie kolejne pytanie do mądrych czy jeżeli chcę mieć na tylnej belce tarcze hamulcowe to muszę zmienić całą belkę czy idzie to jakoś przerobić z piasty na tarcz
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-25, 19:43
dla sprostowania to potrzebujesz tak
-czopy pod tarcze szt-2
-tarcze hamulcowe szt-2
-osłony wewnętrzne tarcz -szt-2
-zaciski z jarzmami-szt-2
-komplet łożysk ,najlepiej nowe od razu -2kompl (koszt około 45-50 zł
-wężyk elastyczny-szt2
i masz gotowy zestaw do swapy hampli z tyłu najlepiej jak byś sobie kupił zestaw z jednego auta które idzie na części będziesz miał pewność że nic nie "stoi" ani nie będzie brakować ,ogulnie to możesz sobie zakupić całą belkę na golfie ,mają często za dobre $$ ale jak masz dobre tuleje u siebie to nie zmieniał bym belki tylko same czopy bo może się okazać że upitolą ci się przewody od korektora siły hamowania i wtedy będziesz mniej zadowolony a tak to w sumie odkręcasz sobie 4 śruby po zdjęciu bębna ,i schodzi ci cały czop z resztą bębna i szczękami ,no i przewodzik od cylinderka ,jak masz pojęcie o mechanice to nie zajmie ci to więcej niż 3 godzinki jak będzie sz wsio miał pod ręką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum