Wysłany: 2010-02-08, 19:25 Brak napięcia w przewodzie "po kluczyku"
Cześć! Panowie mam problem dotyczący przewodu dochodzącego do kostki iso, który ma napięcie po włożeniu kluczyka do stacyjki. Jestem w trakcie zakładania audio w vento i wczoraj miałem napięcie na tym przewodzie, a dzisiaj przez przypadek sprawdzałem ostatni raz podłączenie kabelków do kostki iso i przez przypadek zrobiłem zwarcie, dotknąłem masę i przewód napięcia po włożeniu kluczyka do stacyjki. Wymieniłem bezpiecznik nr 22 od radia, napięcie na przewodzie z akumulatora jest ale na przewodzie po kluczyku nadal nie ma. Sprawdziłem pozostałe 21 bezpieczników tak na wszelki wypadek- są ok, wiec dlaczego nie mam napięcie na tym przewodzie?
Ostatnio zmieniony przez Majkel 2010-02-08, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-08, 22:20
Majkel, spaliłeś wkład stacyjki, styk podający plus po włożeniu kluczyka jest bardzo delikatny i często pali się nawet od normalnego używania radio. Nic nie poradzisz, wymiana wkładu ale szukaj dobrego markowo, Febi chyba sa dobre. Porady sa na forach (tak samo jak golf III oczywiście)
vezet22 na tym przewodzie jest napięcie juz po włożeniu kluczyka, nie trzeba go przekręcać.. pablomed chodzi Ci o kostkę stacyjki tak? Gdzie ona dokładnie się znajduje i co trzeba rozkręcić żeby do niej sie dostać?
ja ostatnio u siebie zmieniałem kosc. to zeby sie nie męczyc wyjąłem całą kolumne. zeby tego nie robic trzeba miec precyzje i cierpliwosc zegarmistza. poprostu wkręcik trzymajacy kosc w stacji jest skierowany "łepkiem" w strone komory silnika. i jeszcze pod beznadziejnym kontem. mi cała operacja zajęła ok 45 min. fakt,ze na mrozie,co pewnie przyspieszyło
chłopie poco całą kolumne wystarczy zdjąć kiere, przełączniki, sciągnąć tuleje ściągaczem i blokując sobie jak dorze pamiętam to kluczenm 27, ściągasz stacje i od dołu masz jedną śróbke na krzyżak
vezet22, no pewnie masz racje. ale ja miałem "bułgarski" sciągacz i mi sie omykał. a ze juz miałem połowe rozebraną to wyjęcie kolumny wbrew pozorom dózo czasu nie zajęło. grunt,ze sie naprawiło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum