Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-10-07, 19:05
Paweł J. napisał/a:
to z tą poduchą która przylega do kielicha jest coś nie teges
zdecydowanie tak, nie bardzo wiadomo co, źle chyba coś zmontowałeś u góry kolumny. No chyba że tą pierwszą fotkę robiłeś na podniesionym a drugą na opuszczonym samochodzie
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2009-10-07, 19:19
pablomed napisał/a:
Paweł J. napisał/a:
to z tą poduchą która przylega do kielicha jest coś nie teges
zdecydowanie tak, nie bardzo wiadomo co, źle chyba coś zmontowałeś u góry kolumny. No chyba że tą pierwszą fotkę robiłeś na podniesionym a drugą na opuszczonym samochodzie
auto stoi na kolach nie jest podniesione na zadnym podnosniku !! wiec jakies sugestie nawet mechanik zdziwil sie rece mu opadly .
ona jest z takimi dwoma jakby zębami niewiem jak to nazwac i jest specjalny klucz do nich ja dorobiłem se sam ten klucz fleks migomat i troche wyobrażni
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2009-10-07, 20:48
vezet22 napisał/a:
ona jest z takimi dwoma jakby zębami niewiem jak to nazwac i jest specjalny klucz do nich ja dorobiłem se sam ten klucz fleks migomat i troche wyobrażni
ja ta tez dokrecilem bo mam taki klucz z dwona zabkami
Panowie to wrescie ma dociskac czy ? kture zdjecie jest dobrze zlozony amor z poduszka ??
_________________ Vw Vento 1,8 GT 93r
Ostatnio zmieniony przez gucio 2009-10-07, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
Najprawdopodobniej szlag trafił łożysko amortyzatora. Ten talerzyk powinien być trochę dalej od kielicha. Tam jest właśnie takie łożysko gumowo metalowe. Wydaje się że jest do wymiany.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-10-08, 21:30
Myślę że jakby łożysko tyrafiło to przeciwnie, talerzyk byłby za wysoko a nie opierał się o kielich.gucio, nie ma tam jakiegoś pomieszania elementów starego typu i nowego? Kiedy to zauważyłeś? Co robiłeś same poduszki zmieniałeś czy amorki czy co?
Wysłany: 2009-10-09, 19:50
panowie juz doszlem do tego co bylo , po pierwsze poduszki amorow to nie byly od tego modelu auta zalozylem stare poduszki i wszystko pasuje jak ulal . Teraz musze tamte oddac i juz wiem jakie maja byc poduszki i takie kupie i zaloze nowe.
Mam patend na wyciagniecie starych i zalozenie nowych bez jechania na sprawdzenie zbierznosci !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum