|
zakup venciaka |
| Author |
Message |
szwagier
Pan i władca oktanów

Silnik: w planach
|
Posted: zakup venciaka
|
[ !!! ]
|
|
Powoli zaczynam już poważnie myśleć nad zakupem venciaka :D :D :D
I tak mnie coś natchnęło nad zakupem ventka z przetargu policyjnego, tam były z mocniejszym silniczkiem :D :D :D
co o tym sądzicie ?? ?? ?? |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
Silnik: ...
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="szwagier"]I tak mnie coś natchnęło nad zakupem ventka z przetargu policyjnego[/quote]
Odpuść....nasz...tzn mój i Twój [b]szwagier[/b], wspólny kolega misiak twierdzi że z tych furek nie ma co zbierać...stoją w kolejce do złomowania bo tylko ktoś silnik odpali i już się gotuje...a liczniki to się kilka razy poprzękręcały.
[quote="szwagier"]am były z mocniejszym silniczkiem :D :D :D[/quote]
1.8 90KM i 2.0 115...takie łooooo...da się żwawo jeżdzić....ale VR-ka to nie jest.
[quote="szwagier"]co o tym sądzicie ?? ?? ??[/quote]
:dół: |
|
|
|
|
szwagier
Pan i władca oktanów

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=91378072&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=39&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2 a to ?? ?? ?? |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="szwagier"]a to ?? ?? ??[/quote]
"to" jest fajne...ja ciągle myślałem, że mówimy o polskich realiach. |
|
|
|
|
filip0985
Niedzielny kierowca

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Fajnie się prezentuje, chociaż Ventki w srebrze nie bardzo mi się widzą. Przebieg raczej wątpliwy, a i cena nie mała. |
|
|
|
|
Reth
Ventofan

Silnik: Brak :P
|
|
|
|
|
KAISER
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1Y 47kW 65KM
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="filip0985"]Fajnie się prezentuje, chociaż Ventki w srebrze nie bardzo mi się widzą. Przebieg raczej wątpliwy, a i cena nie mała.[/quote]
Cena duża jak cholera - tzn. nie na moje możliwości obecne :faja: .
Ja osobiście wolałbym w tej cenie coś dużo nowszego... no ale podejrzewam, że szwagrowi się motorek spodobał :) |
| |
|
|
|
|
szwagier
Pan i władca oktanów

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
na pierwszy ogień poszedłby bagażnik do zmiany bo ten niebieski to trochę tragedia
ale silnik pięknie się prezentuje :D :D :D |
| |
|
|
|
|
Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]szwagier[/b] nie kupuj takiej Ventki bo co to za zabawa wydać tyle kasy i tylko jeździć? :diabełek:
Niby wszystko porobione ale sam piszesz że bagażnik to byś zmienił, a pewnie i parę innych rzeczy też...
Kup zdrową, dobrze wyposażoną serię i do roboty :P |
|
|
|
|
cinek82
Vento to ja!
Silnik: 1,8l ABS B+G
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Pewnie :oklaski: Co se sam zrobisz to podwójna radość z jazdy :D Jakąś wypasioną wersję klekota i będzie wporzo. Chyba że nie chcesz dieselka, to 1,8 albo 2,0 i śmigasz jak ta lala. ;) |
|
|
|
|
szwagier
Pan i władca oktanów

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| no na pewno mam już kilka wizji przeróbki venciaka :D |
|
|
|
|
Buli
Pan i władca oktanów VW

Silnik: AEK
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| moze moja Ventke chcesz:D:D:D |
|
|
|
|
Dzolo
Ventomaniak

Silnik: Turbo Bena
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To co Ty w końcu chcesz kupić? Bo zdechnięte Venta po psiakach
troche ni jak mają się do tego auta za 6 tys euro . |
|
|
|
|
szwagier
Pan i władca oktanów

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
myślę nad ventkiem z rocznika 96/97 ze zdrową karoserią (którą i tak na wstępnie bym zabezpieczył dodatkowo) i chyba benzyniak, ale bez gazu bo gaz chcę sam założyć taki porządny żeby mi autka nie zepsuło
bo ventko ma mi służyć przez najbliższe kilkanaście lat, a może i dłużej :D |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="szwagier"]ventko ma mi służyć przez najbliższe kilkanaście lat, a może i dłużej :D[/quote]
Ambitne plany :oklaski: |
|
|
|
|
bradley
Vento to ja! klekleklekleklekle
Silnik: 1.9TDI 1Z
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]szwagier[/b], jak raz kupisz diesla to nie kupisz juz benzyny. No chyba, ze turbo ;) |
|
|
|
|
szwagier
Pan i władca oktanów

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| z takimi specami jak wy napewno aytko będzie rewelacja :P :P :P :P |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle jak w pewnym aucie co niedawno się sprzedało jakimś cudem ;) |
|
|
|
|
KAISER
Zapalony Ventkarz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="spyro"]główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle jak w pewnym aucie co niedawno się sprzedało jakimś cudem ;)[/quote]
... z tego wynika również, że tuningowanie utrudnia późniejsze sprzedanie auta..? |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
jak znajdziesz chętnego to wszystko sprzedasz, cinquecento wciskając kit że to bolid kubicy ;) Na poważnie ja nie kupiłbym auta po tuningu, bo:
1. łepek skoro sprzedaje za pewne autko jest wyeksploatowane, gaz do dechy non stop, kupa szpachli, lakierowane w garażu - co niestety jest codziennością w Polsce
2. Nie wiesz jak to wszystko było robione
Czysta seria i samemu przerabiamy - czysta przyjemność, choć na pewno kupa kasy na wydanie. |
|
|
|
|
Morfeusz142
Pan i władca oktanów Morfeusz142

Silnik: 1.6 ABU
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Szukaj auta z klimą, najlepiej w TDI. |
|
|
|
|
KAISER
Zapalony Ventkarz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No niby tak - zgadzam się w 100% ale dziwię się, że Ty to mówisz... :P
Bo sam poprzerabiałeś wiele i pewnie GDYBYŚ sprzedawał kiedyś to za jakąś "specficzną" kwotę... Inna rzecz, że Twoja fura jest bardziej wiarygodna...
Spodziewałem się, że powiesz, że takie po przeróbkach (jak TWOJE) są lepsze :faja: |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [quote="KAISER"]Bo sam poprzerabiałeś wiele i pewnie GDYBYŚ sprzedawał kiedyś to za jakąś "specficzną" kwotę... Inna rzecz, że Twoja fura jest bardziej wiarygodna... [/quote]dzięki za zaufanie ;) Ja swojej nie chcę sprzedawać, bo albo robisz zmiany dla siebie i pakujesz w to kase i pracę albo masz to w du... bo wiesz że za rok auto pójdzie na handel - wtedy właśnei p krótkim czasie sa purchle, szpachla itp itd, ale takto bywa gdy się maluje auto w garazu u Cioci ;) Na poważnie, to na seriop autko stuningowane, jeśłi ktoś sprzedaje oznacza tylko kłopott, bo nikt o zdrowych zmysłąch, kto wpakował w to powiedzmy X nie sprzeda pote auta za 1/10X. |
|
|
|
|
krzeszak
Vento to ja! GRUPA LUBELSKA
Silnik: 1.8 AAM 75KM
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="spyro"]główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle [/quote]
dokładnie :oklaski:
[b]szwagier[/b], - szukaj zadbanej serii najlepiej świeżo sprowadzonej ,a z czasem sam dopieścisz je i będzie o niebo lepsze od nie jednego vento po tuningu :P |
|
|
|
|
bradley
Vento to ja! klekleklekleklekle
Silnik: 1.9TDI 1Z
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Chyba tuning robi sie dla siebie zeby jezdzic a nie dla kogos zeby sprzedac? Co innego jak ktos dal spojler na tylna klape a`la tokio drift, brewki na swiatla. Takie samochody omijam szerokim lukiem ;) |
|
|
|
|
|
|