Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
zakup venciaka
Author Message
szwagier
Pan i władca oktanów

Silnik: w planach
Posted:    zakup venciaka [ !!! ]

Powoli zaczynam już poważnie myśleć nad zakupem venciaka :D :D :D
I tak mnie coś natchnęło nad zakupem ventka z przetargu policyjnego, tam były z mocniejszym silniczkiem :D :D :D
co o tym sądzicie ?? ?? ??

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...
Posted:     [ !!! ]

[quote="szwagier"]I tak mnie coś natchnęło nad zakupem ventka z przetargu policyjnego[/quote]
Odpuść....nasz...tzn mój i Twój [b]szwagier[/b], wspólny kolega misiak twierdzi że z tych furek nie ma co zbierać...stoją w kolejce do złomowania bo tylko ktoś silnik odpali i już się gotuje...a liczniki to się kilka razy poprzękręcały.

[quote="szwagier"]am były z mocniejszym silniczkiem :D :D :D[/quote]
1.8 90KM i 2.0 115...takie łooooo...da się żwawo jeżdzić....ale VR-ka to nie jest.

[quote="szwagier"]co o tym sądzicie ?? ?? ??[/quote]
:dół:

szwagier
Pan i władca oktanów

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=pl&id=91378072&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=39&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2 a to ?? ?? ??

Paweł J.
Vento to ja!

[quote="szwagier"]a to ?? ?? ??[/quote]
"to" jest fajne...ja ciągle myślałem, że mówimy o polskich realiach.

filip0985
Niedzielny kierowca

Fajnie się prezentuje, chociaż Ventki w srebrze nie bardzo mi się widzą. Przebieg raczej wątpliwy, a i cena nie mała.

Reth
Ventofan

Silnik: Brak :P

Ale ladna :D

KAISER
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1Y 47kW 65KM

[quote="filip0985"]Fajnie się prezentuje, chociaż Ventki w srebrze nie bardzo mi się widzą. Przebieg raczej wątpliwy, a i cena nie mała.[/quote]

Cena duża jak cholera - tzn. nie na moje możliwości obecne :faja: .

Ja osobiście wolałbym w tej cenie coś dużo nowszego... no ale podejrzewam, że szwagrowi się motorek spodobał :)

szwagier
Pan i władca oktanów

na pierwszy ogień poszedłby bagażnik do zmiany bo ten niebieski to trochę tragedia
ale silnik pięknie się prezentuje :D :D :D

Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+

[b]szwagier[/b] nie kupuj takiej Ventki bo co to za zabawa wydać tyle kasy i tylko jeździć? :diabełek:
Niby wszystko porobione ale sam piszesz że bagażnik to byś zmienił, a pewnie i parę innych rzeczy też...
Kup zdrową, dobrze wyposażoną serię i do roboty :P

cinek82
Vento to ja!

Silnik: 1,8l ABS B+G

Pewnie :oklaski: Co se sam zrobisz to podwójna radość z jazdy :D Jakąś wypasioną wersję klekota i będzie wporzo. Chyba że nie chcesz dieselka, to 1,8 albo 2,0 i śmigasz jak ta lala. ;)

szwagier
Pan i władca oktanów

no na pewno mam już kilka wizji przeróbki venciaka :D

Buli
Pan i władca oktanów
VW

Silnik: AEK

moze moja Ventke chcesz:D:D:D

Dzolo
Ventomaniak

Silnik: Turbo Bena

To co Ty w końcu chcesz kupić? Bo zdechnięte Venta po psiakach
troche ni jak mają się do tego auta za 6 tys euro .

szwagier
Pan i władca oktanów

myślę nad ventkiem z rocznika 96/97 ze zdrową karoserią (którą i tak na wstępnie bym zabezpieczył dodatkowo) i chyba benzyniak, ale bez gazu bo gaz chcę sam założyć taki porządny żeby mi autka nie zepsuło
bo ventko ma mi służyć przez najbliższe kilkanaście lat, a może i dłużej :D

Paweł J.
Vento to ja!

[quote="szwagier"]ventko ma mi służyć przez najbliższe kilkanaście lat, a może i dłużej :D[/quote]
Ambitne plany :oklaski:

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z

[b]szwagier[/b], jak raz kupisz diesla to nie kupisz juz benzyny. No chyba, ze turbo ;)

szwagier
Pan i władca oktanów

z takimi specami jak wy napewno aytko będzie rewelacja :P :P :P :P

spyro
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G

główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle jak w pewnym aucie co niedawno się sprzedało jakimś cudem ;)

KAISER
Zapalony Ventkarz

[quote="spyro"]główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle jak w pewnym aucie co niedawno się sprzedało jakimś cudem ;)[/quote]
... z tego wynika również, że tuningowanie utrudnia późniejsze sprzedanie auta..?

spyro
www.vwvento.org

jak znajdziesz chętnego to wszystko sprzedasz, cinquecento wciskając kit że to bolid kubicy ;) Na poważnie ja nie kupiłbym auta po tuningu, bo:
1. łepek skoro sprzedaje za pewne autko jest wyeksploatowane, gaz do dechy non stop, kupa szpachli, lakierowane w garażu - co niestety jest codziennością w Polsce
2. Nie wiesz jak to wszystko było robione

Czysta seria i samemu przerabiamy - czysta przyjemność, choć na pewno kupa kasy na wydanie.

Morfeusz142
Pan i władca oktanów
Morfeusz142

Silnik: 1.6 ABU

Szukaj auta z klimą, najlepiej w TDI.

KAISER
Zapalony Ventkarz

No niby tak - zgadzam się w 100% ale dziwię się, że Ty to mówisz... :P
Bo sam poprzerabiałeś wiele i pewnie GDYBYŚ sprzedawał kiedyś to za jakąś "specficzną" kwotę... Inna rzecz, że Twoja fura jest bardziej wiarygodna...

Spodziewałem się, że powiesz, że takie po przeróbkach (jak TWOJE) są lepsze :faja:

spyro
www.vwvento.org

[quote="KAISER"]Bo sam poprzerabiałeś wiele i pewnie GDYBYŚ sprzedawał kiedyś to za jakąś "specficzną" kwotę... Inna rzecz, że Twoja fura jest bardziej wiarygodna... [/quote]dzięki za zaufanie ;) Ja swojej nie chcę sprzedawać, bo albo robisz zmiany dla siebie i pakujesz w to kase i pracę albo masz to w du... bo wiesz że za rok auto pójdzie na handel - wtedy właśnei p krótkim czasie sa purchle, szpachla itp itd, ale takto bywa gdy się maluje auto w garazu u Cioci ;) Na poważnie, to na seriop autko stuningowane, jeśłi ktoś sprzedaje oznacza tylko kłopott, bo nikt o zdrowych zmysłąch, kto wpakował w to powiedzmy X nie sprzeda pote auta za 1/10X.

krzeszak
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM

[quote="spyro"]główna zasada - nie kupuj nigdy auta po tuningu, kup serie i samemu rób przeróbki. Nigdy nie wiadomo jak kto traktował to auto, co gdzie robił i czy przypadkiem zaraz nie wyjdą purchle [/quote]
dokładnie :oklaski:
[b]szwagier[/b], - szukaj zadbanej serii najlepiej świeżo sprowadzonej ,a z czasem sam dopieścisz je i będzie o niebo lepsze od nie jednego vento po tuningu :P

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z

Chyba tuning robi sie dla siebie zeby jezdzic a nie dla kogos zeby sprzedac? Co innego jak ktos dal spojler na tylna klape a`la tokio drift, brewki na swiatla. Takie samochody omijam szerokim lukiem ;)

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: