Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Podnosnik Pneumatyczny
Author Message
kowal323
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Posted:    Podnośnik Pneumatyczny [ !!! ]

Panowie Mechanicy oraz Ci w temacie. Chcę Wujasowi zrobić prezent i kupić mu podnośnik pneumatyczny, taki najmniejszy do 1,5 - 2 t, całego samochodu się przecież tym nie podnosi więc po co większy. Tylko pytam się pierw tutaj bo może ktoś już kupował takie cudo i mógłby coś polecić a przed czymś przestrzec ?

http://allegro.pl/podnosnik-pneumatyczny-2-t-polski-produkt-gwar-i4442901319.html

Kupił bym coś takiego, niby ładnie opisane a co do czego siądzie po 2 podniesieniach i dupa będzie z prezentu ..

Przemek
Vento to ja!
Przemek

Silnik: 2.0 16V AZV
Posted:     [ !!! ]

Pracowałem z podobnym i nie było problemu. Ważne żeby nie było wody w układzie .

Heavy
Zapalony Ventkarz
Tytanowy Janusz

Silnik: VR6

BArdzo fajny podnośnik :) i tak jak mówi Przemek, nie może być wody w układzie, dlatego najlepiej przed zaworem wlotowym założyć odstojnik :)

kowal323
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z

Ale Wam chodzi o to, żeby w czasie użytkowania nie dopuścić do wody w układzie ?

To myślicie, że warto kupować ten z aukcji którą podałem ? Jest to najtańszy dostępny podnośnik na Allegro więc może lepiej dołożyć stówkę i być spokojniejszym ? :D

Przemek
Vento to ja!
Przemek

[b]kowal323[/b], na wyjsciu ze sprężarki tzw separator z regulatorem ciśnienia

Heavy
Zapalony Ventkarz
Tytanowy Janusz

Silnik: VR6

kowal, taki podnośnik na spokojnie starczy :) separator albo jak ja to nazywam odstojnik trzeba założyć :) regulator cisnienia też by było fajnie jak by się znajdował :) ale to to już akurat nie jest drogie :)

sebastian
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI

A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia? Ja też się kiedyś zastanawiałem nad kupnem czegoś takiego, a teraz mam okazję wysłuchać różnych opinii na ten temat.

Przemek
Vento to ja!
Przemek

[quote="sebastian"]A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia?[/quote]

Jeśli będzie woda w poduszce wystąpi problem z opuszczaniem i podnoszeniem.
I jeśli parę razy przedobrzymy z podnoszeniem i poduszka nam się przechyli na bok też może być problem z opuszczaniem.
A i należy pamiętać : poducha służy tylko do podnoszenia i opuszczania. Nie stosować jako koziołka i nie pracować pod autem gdy nie mamy sztywnej podpórki ( czyt. koziołka ).

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: