|
Podnosnik Pneumatyczny |
| Author |
Message |
kowal323
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
|
Posted: Podnośnik Pneumatyczny
|
[ !!! ]
|
|
Panowie Mechanicy oraz Ci w temacie. Chcę Wujasowi zrobić prezent i kupić mu podnośnik pneumatyczny, taki najmniejszy do 1,5 - 2 t, całego samochodu się przecież tym nie podnosi więc po co większy. Tylko pytam się pierw tutaj bo może ktoś już kupował takie cudo i mógłby coś polecić a przed czymś przestrzec ?
http://allegro.pl/podnosnik-pneumatyczny-2-t-polski-produkt-gwar-i4442901319.html
Kupił bym coś takiego, niby ładnie opisane a co do czego siądzie po 2 podniesieniach i dupa będzie z prezentu .. |
| |
|
|
|
|
Przemek
Vento to ja! Przemek
Silnik: 2.0 16V AZV
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Pracowałem z podobnym i nie było problemu. Ważne żeby nie było wody w układzie . |
|
|
|
|
Heavy
Zapalony Ventkarz Tytanowy Janusz

Silnik: VR6
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| BArdzo fajny podnośnik :) i tak jak mówi Przemek, nie może być wody w układzie, dlatego najlepiej przed zaworem wlotowym założyć odstojnik :) |
|
|
|
|
kowal323
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ale Wam chodzi o to, żeby w czasie użytkowania nie dopuścić do wody w układzie ?
To myślicie, że warto kupować ten z aukcji którą podałem ? Jest to najtańszy dostępny podnośnik na Allegro więc może lepiej dołożyć stówkę i być spokojniejszym ? :D |
| |
|
|
|
|
Przemek
Vento to ja! Przemek
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]kowal323[/b], na wyjsciu ze sprężarki tzw separator z regulatorem ciśnienia |
|
|
|
|
Heavy
Zapalony Ventkarz Tytanowy Janusz

Silnik: VR6
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| kowal, taki podnośnik na spokojnie starczy :) separator albo jak ja to nazywam odstojnik trzeba założyć :) regulator cisnienia też by było fajnie jak by się znajdował :) ale to to już akurat nie jest drogie :) |
|
|
|
|
sebastian
Vento to ja! Bora
Silnik: 1.9 TDI
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia? Ja też się kiedyś zastanawiałem nad kupnem czegoś takiego, a teraz mam okazję wysłuchać różnych opinii na ten temat. |
|
|
|
|
Przemek
Vento to ja! Przemek
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="sebastian"]A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia?[/quote]
Jeśli będzie woda w poduszce wystąpi problem z opuszczaniem i podnoszeniem.
I jeśli parę razy przedobrzymy z podnoszeniem i poduszka nam się przechyli na bok też może być problem z opuszczaniem.
A i należy pamiętać : poducha służy tylko do podnoszenia i opuszczania. Nie stosować jako koziołka i nie pracować pod autem gdy nie mamy sztywnej podpórki ( czyt. koziołka ). |
|
|
|
|
|
|