witam wszystkich mam wyciek oleju z lewej strony silnika(patrzac z przodu) silnik 1.8b+g ABS 90KM skąd moze ten olej wyciekac? z pod pokrywy zaworow i z pod glowicy napewno nie bo sprawdzalem:( czy to moze z pod miski olejowej? dodam ze pasek rozrzadu od alternatora od wspomagania pompa wody pompa od wspomagania sa w oleju:( olej mobil 10w40
mam jeszcze pytanie Jak zdjąć duże koło pasowe wału to od rozrzadu??
odkręciłem to małe kółko(to co napedza pompę od wspomagania)na czterech śrubach,ale ta jedena srube co trzyma to nastepne kolo od pompy wody i alternatora nie moge ruszyc jesli ktos to robil bede wdzieczny za rady
Cześć. W moim przypadku wyciek oleju był bardzo duży , też miałem taka usterkę , wine miał uszczelniacz wałka rozrządu , wszystko w oleju tzn rozrząd . Uszczelniacz koło 10 pln no i przy tym wymiana pasków , rolek itd .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum