Wysłany: 2010-11-29, 21:55 Problem z ogrzewaniem z thermotronic
Witam . W moim Vento nie bylo ogrzewania od poczatku posiadania tego auta ( czyli cos ok. 11 mies. ) . poprzednia zime jakos przetrwalem bez ciepelka w aucie ale w tym roku postanowilem to zmienic . mechanik u ktorego serwisowalem ayto stwierdzil padnieta nagrzewnice ale cena wymiany jaka mi zaproponowal za ta usluge byla dla mnie zbyt wysoka wiec zrobilem to samemu przy okazji wymieniajac chlodnice . EFEKTOW BRAK . Moze ktos z was mial podobny problem ktory udalo sie rozwiazac Z gory dzieki za pomoc
ciezko powiedziec u mnie to samo nagrzac auto to porazka... ubieglej zimy wogle mi zniklo ogrzewanie wyplukalem nagrzewnice jakims preparatem na troche wystarczylo walilo na goraco ale co z tego jak z nowu jest to samo - chyba poprostu sie zapowietrza gdzies ciagle i taki to efekt - wina moze jescze byc termostatu - jak sie spierdzielil to i sie silnik nagrzac nie moze
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-11-30, 08:48
Skoro termostat jest ok, a do nagrzewnicy dochodzi ciepła woda, czyli zapowietrzenie jest w ten sposób wyeliminowane, zostaje tylko na maxa zakamieniona nagrzewnica, klapki które sterują powietrzem rozsypały sie a dokładniej gąbka na nich, lub coś nie tak ze sterowaniem powietrza(ciepło/zimno)
Te klapki w desce az takie duze znaczenie maja w ogrzewaniu
Jak wymienialem nagrzewnice to za pieknie gabka nie wygladala o ile w niektorych miejscach wogole jeszcze cos bylo
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-12-06, 21:46
a gdzie te klapki sie znajduja?
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
znajduja sie w plastikowej obudowie nagrzewnicy . trzeba ta obudowe na zatrzaskach rozpolowic i bedziesz mial klapki . tylko zapamietaj uklad ich zeby dwa razy pozniej nie rozbierac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum