A nie prosciej kupic -40 i podniesc na pulejce o 20mm. ja tak mam i jest dobrze.
A jakie masz wogole z przodu?? bo wiesz ze wysokosc sprezyny to jedno a twardosc to drugie nie nie dobrze ja sa rozne zalozone z przodu i tylu
To ja cos ci powiem. Ja mialem orginal zawias GT i tyl siedzial nizej jak przod. Z przodu od ziemi to dokladki VR bylo okolo 14-15cm.
Nie chcialem podnosic tylu a chcialem wyrownac autko wiec kupilem komplet -40.
Po wsadzeniu przod stana na 10cm i to mi bardzo odpowiadalo ale tyl bym towno z przodem a moze i z 0,5cm nizej mierzac od kola do nadkola. Wiec dorobilem tulejiu ok 2cm i teraz tyl jest lekko wyzej i mi bardzo odpowiada to. A ze mam komplet wiec sztywnosc jest dobrana przodu i tylu i prowadzi sie rewelacyjnie i nawet na koleinach nie wozi jakos szczegolnie.
Jak masz przud twardszy a tyl wsadzisz serie chocby i GT co ciut sztywniejsza jest to prowadic sie nie bedzie tak dobrze to raz. Dwa to ze nikt ci nie powie ile takie sprezyny uzywane faktycznie ci obniza auto.
Ja na twoim miejscu jesli wysokosc przodu ci odpowiada dokupilbym na tyl sprezyny do kompletu -40 i tak jak ja podniusl tulejka tyle zeby ci pasowalo.
Ja mam na tyle serie która stoi wyżej od przodu i na przód chcem wrzucić sprężyny -40 bo tył mi odpowiada na takiej wysokości jak jest teraz. Zobaczymy jak się będzie furaka powadziło
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-02-28, 07:14
Mati_89 napisał/a:
Ja mam na tyle serie która stoi wyżej od przodu i na przód chcem wrzucić sprężyny -40 bo tył mi odpowiada na takiej wysokości jak jest teraz. Zobaczymy jak się będzie furaka powadziło
Ja mam dokładnie tak teraz zrobione, auto prowadzi się bardzo dobrze, zakręty przy których wcześniej musiałem mocno zwalniać , to wczoraj pokonywałem z dużo większa prędkością. Ale jak dla mnie tył jest za wysoko, i musi pójść delikatnie w dół.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-28, 07:47
Hormon napisał/a:
Masz fotki jak na nich siedział tył?
Nie...nie mam...ale na kole 185/65R14 będzie jakaś szczelina między błotnikiem a opona o wysokości 2-3cm...ale te moje springi to żadne GT czy coś...zwykła, dosyć miękka seria która siedzi tak nisko. Ale widze ze masz już do kupna od GT-więc się nie będe wwalał.
To zalezy co masz pod reka i jakie zdolnosci. Mozesz dac do tokarza to za pare zlotowek wytoczy ze staki czy alu. Ja robilem sam bo akurat znalazlem w domu odpowiednia rure gruboscienna i do tego byla tak tajnie poszezona/wyprofilowana ze nie ma mowy zeby cos sie zsunelo.
Popatrz tu u mnie w temacie masz zdjecia jak stal na GT. gdzies na forum powinny byc jeszcze foty jak stoi po zmianie sprezyn tak jak wyzej pisalem albo poczekaj pare dni bo jutro bede konczym maly remoncik i powklejam zdjecia co jak robilem to moge zrobic tez jak stoi teraz .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum