witam, mam pytanie za co odpowiedzialny jest filtr węglowy?
wpadłem w poślizg i uderzyłem prawą stroną zderzaka o zbity śnieg, nic się nie stało tylko wypadł ten filtr, a że przewody były zmarznięte to się urwały(ułamały), jak narazie nic się nie dzieje z obrotami ani z silnikiem, czy to coś poważnego?
filtr węglowy jest odpowiedzialny za skraplanie oparów z zbiornika paliwa i podawanie ich do układu zasilającego powietrzem nic sie nie dzieje ale lepiej w wolnym czasie pomyśleć o naprawie gdyż opary paliwa będą się zbierały w zbiorniku a przez pęknięty wężyk będzie ciągnąć powietrze a brudy mogą zepsuć zawór krokowy ten przed zaworem narzazie zaślep sobie żeby nie ciągało powietrza
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-01-26, 22:56
RafalKarwo, zatkaj tylko ten złamany waż który biegnie w stronę wtrysku, inaczej poleci tamtędy lewe powietrze jak zawór się otworzy i będzie ci chwilami gasł lub wariował z obrotami
ja jezdze bez tego filtra od listopada, kiedy to wpadlem w poslizg i bylot roszke strat i nic mi nie swiruje.. obroty bardzo fajnie sobie chodza i nie gasnie nic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum