Witam ! Mam maly problemik związany ze swiatlem cofania a dokladniej z jego brakiem ,kiedyś bylo normalnie ale od pewnego czasu nie świeci (żarówki dobre)
Czy po wymianie takiego wlącznika będzie OK ?
Gdzie on się znajduje ?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-25, 12:17
BenyVw napisał/a:
Czy po wymianie takiego wlącznika będzie OK ?
Tego chyba nikt nie wiem.
BenyVw napisał/a:
Gdzie on się znajduje ?
w skrzyni biegów...tu między akumulatorem a silnikiem...są takie dwie wtyczki....nie pamiętam która jest od wstecznego, ale było o tym na forum pisane, z resztą jeśli dobrze pamiętam mają różną ilość pinów więc powinieneś trafić.
Na początku sprawdź bezpiecznik nr 14-on jest od światła cofania
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-12-25, 12:18, w całości zmieniany 1 raz
więc sprawć na początek czy do czujnika wstecznego dochodzi napięcie (kostka dwupinowa) w jednym pinie powinno być napięcie, jak zewrzesz jeden z drugim to wsteczny powinien się zapalić (pamiętaj żeby włączyć zapłon) jeśli to zadziała to wymieniaj czujnik
Dzięki vezet22 zrobiłem tak jak napisałeś zwarłem te 2 kable z czujki i rzeczywiście się zaświecił teraz czeka mnie wymiana ale to przyszły tydzień No i do tego czujnik temperatury bo pokazuje mi na blacie 70st. - 75st.
Punkcik poszedł !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum