Zdejmujesz zderzak potem metalową belke wzmacniającą węże z chłodnicy i 4 śruby od chłodnicy i gitara. około 30 minut roboty ze spuszczeniem płynu z chlodnicy
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-12-14, 15:22
zapomniałeś o 2 śrubach ventilos po jednej w każdej kratce
potem pas przedni na 4 x 13 klucz i masz chłodnie odkrytą
potem 2 opaski z przewodów wodnych out i 4 sruby 10 od strony silnika co chłodnie trzymaja.
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
zapomniałeś o 2 śrubach ventilos po jednej w każdej kratce
potem pas przedni na 4 x 13 klucz i masz chłodnie odkrytą
potem 2 opaski z przewodów wodnych out i 4 sruby 10 od strony silnika co chłodnie trzymaja.
własnie kolego
a teraz panowie poszukuje nowej chłodnicy do ventki niech ktos mi jakiegos linka podesle bede bardzo wdziewczny 1.8 90ps 94r
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-12-15, 19:53
Buli napisał/a:
a co myslicie o uzywanej?
ja tam jestem za, poniewaz dość łatwo ocenić wzrokowo stan chłodnicy. Wycieki sa na ogół w dolnych rogach od korozji niszczącej stalową obejme łaczacą boczek plastykowy z radiatorem i to dobrze widać, plus ogladanie plastykowych elementów czy całe. Slady ew. wycieku płunu pod postacia nalotu tez dość dobrze widać, byle taka uzywka nie była swieżo wymyta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum