Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2009-09-24, 16:10 problem z filtrem powietrza i podcisnieniowkami
Witam pisałem już o moim problemie z pękającą rura od filtra powietrza ostatnio zauważyłem ze jak po ostrej jezdzie zgasiłem silnik to strzeliło lekko coś okazało się ze znowu rozerwało rure ta od filtra powietrza.
Trochę czytam na forum i z tego co wyczytalem to lepiej zeby zasysał zimne powietrze niz ciepłe... to może wogole jakoś rozlaczyć ta klapke co jest w puszczce filtra powietrza??
mam jescze jedno pytanie co to jest za zawor co kostka jest do niego podlaczona??
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-09-24, 17:37
Najlepiej jak klapka działa tak jak fabryka zrobiła. Co do pękania rury to mógłbyś założyć jakieś zabezpieczenie antywybuchowe typu pierścień czy klapka - są takie obejrzyj w sklepach z częściami LPG. Ale w przypadku 1.8 szkoda zachodu. Zamiast zaciskać rurę matalową opaską użyj pierścienia gumowego - jakiegoś starego oringu dużego. Strzeli - to rura spadnie a ty założysz ją na nowo i żadnych szkód nie będzie. No i czemu tak strzela? Swieca i kable sa dobre>
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2009-09-24, 18:35
tato mi załatwil u gazownikow mi zalozyli za 280zl i mam wszyutsko legal w dowod wbite i oni to regurowali nawet juz 2 razy bo po jakims czasie kazali przyjechac podregulowac.... a on kicha ale to naprawde rzadko i to chyba tylko po ostrej jezdzie i jak staje zgasze silnik i dopiero po 3s slychac kichniecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum