Witam.. wczorj po powroce z pracy, juz przy samym wjezdzaniu podworkowa brame, zauwazylem ze cos mi sie kopci pod maska.. otwarlam maske no i rzeczywiscie.. po lewej stronie od wentyleatora kolo grilla cos dymilo.. ten "dym" jednak nie mial jakiegos szczegolnego zapachu.. raczej jak para wodna.. a biorac pod uwage, ze wczesniej mocno polalo, to doszedlem do wniosku ze moze tam gdzies woda byla, pod maska sie nagrzalo no i para wodna sie tak kopcila.. dzis rano go odpalilem i juz to zniknelo, jednak chcialem sie psytac tak dla pewnosci, czy jes to wogole mozliwe ze ta woda z deszczu tak parowala?
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-08-24, 11:26
Jak go odpaliłeś to zniknęło bo zimny jest. Sprawdź jeszcze jak się zagrzeje porządnie. I zobacz jak z płynem w zbiorniczku, czy nie ubywa. I na koniec..... coś nowego
Jeżeli to nie dym z wentylatora to silniczek się nie spalił
Pewnie chłodnica była zawilgocona i jak się nagrzała, to zaczęło parować. U mnie często się tak dzieje, nie zauważyłem jakichkolwiek uchybień
SnQ_, gdy zgasiłeś silnik i światła też się dymiło płynu chłodzącego Ci nie ubywa Nie czuc spalenizny przy aucie
12,5km mam..
po zgaszeniu silnika wlasnie jakby przestalo troche.. plynu chlodniczego nie wiem czy mi ubylo, bo mam ten zbiorniczek troszke zabrudzony i nie widac tego zabardzo ile tam jest.. a silowalem sie z tym i chcialem odkrecic ale nie dalem rady.. a spalenizny nie czuc ani troche..
Jeżeli to nie dym z wentylatora to silniczek się nie spalił
Pewnie chłodnica była zawilgocona i jak się nagrzała, to zaczęło parować. U mnie często się tak dzieje, nie zauważyłem jakichkolwiek uchybień
Bylla i to dosc porzadnie.. a nie wiem czy tak wolno mi jescze w tym samym temacie wtracicj drugie pytanie.. chodzi o skale czyjnika paliwa.. no bo tam gdzie jest pol baku to wiadomo, bo jest podpisane.. ale kolejne biale grubsze kreski.. czy ktos wiel ile one oznaczaja? i czu miedzy nimi sie zawiera rowna ilosc paliwa..
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-08-24, 12:11
Te dwie kreski to chyba 1/3 i 1/4.....przynajmniej mi się tak wydaje.....lewa strona jest wieksza na wskaźniku i chyba dokładniejsza. No ale to tylko moje domysły na podstawie obserwacji
no ze bak 55l i rezerwa 7l to wiem.. tylko ni wime, tego czy oilosc paliwa od 0 do pierwszej grubej bialej kreski = ilosc paliwa od pierwszej grubej bialej kreski do drugiej bialej kreski(tam gdzie jest 1/2 baku)
no optycznie nie sa takie same.. jednak sam juz szczerze mowiac nie wiem.. i dzieki za szybkie odpowiedzi
dzis bede musial jscze sprawdzic jak z tym kopceniem.. ale to dopiero na 16 do pracy..
U mnie często paruje jak wrócę z trasy, a deszcz pada i wstawiam auto do garażu. Wtedy fajnie to widać. Albo jak jest gorąco i nagle zacznie padać, bądź do mujni sie wjedzie. To jest normalka i nie ma się czym przejmować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum