witam.od wczoraj jestem posiadaczem vento 1.9 TDI.i mam obniżone zawieszenie.dziś jade na kanal i zobacze co to za zawieszenie i może bym się zmienił na seryjne bo jest naprawde nisko ale to chyba nie dla mnie.jak go dziś prowadziłem sobie z niemiec było extra ale w moim miescie to nie ma za extra drog i bede rozwarzał zamiane mojego zawieszenie na seryjne z TDI.jak bede dziś robił pierwszy przegląd to zobacze na kanale i dam znac jak by co.pozdro
tak jak napisałem jestem zainteresowany zamiana na seryjne zawieszenie z venta 1.9TDI.nie wiem jakie to zawieszenie ani nic bo wczoraj sobie sprowadzilem ten samochod z niemiec i zapisalem sie od razu do klubu vento wcześniej miałem golfa 3.extra sie jedzie na tym zawieszeniu nie trzepie,nie podskakuje sie w nim ani nic,extra trzyma się zakretów.lecz ja potrzebuje wyzszego serujnego z 1.9tdi bo mam potrzeby wiezdzac w rozne miejsca terenowe:) a na tym zawieszeniu nie ma takiej mozliwości.jesli chodzi o zamiane to najlepiej zeby był ktos ze swietokrzyskiego i umiał zmieniac zawieszenia(z jednego do drugiego)bo po co płacić mechanikom.bo jeśli mialbym płacić za wymiane i wogole to nie mam w tym żadnego interesu i wole kupic sobie nowe seryjne.
wszystkich zainteresowanych prosze o tel:513-013-119 badż mail roberttbu@gmail.com
nie odpisuje od razu gdyż pracuje jako kierowca autobusu nie nie zawsze jestem w domu i mam czas wejśc na kompa.
pozdraVwiam Roberttbu
Ostatnio zmieniony przez Roberttbu 2008-03-29, 09:45, w całości zmieniany 1 raz
Wyslalem ci PW ale nie odpisales. Napisz z ktorego roku masz to Vento bo to jest wazne i zrob zdjecia zawiasu po zdjeciu kola.
JakbyS przyjechal do lublina to moglbym przezucic to zawieszenie a jak nie to dowiedz sie u jakiegos swojego dobrego mechaniora ile by za ttaka robote by chcial to bym najwyzej ja podlecial do ciebie oczywiscie wszyystko zalezy co za zawias tam siedzi:P
Jakby co to sie odezwij na PW
niestety nie udało mi się zrobic foto.ale patzyłem spterzyny i amotryzatory są koloru czarnego ale na amortyzatorach jest jakaś czerwona naklejka.nie wiem co tam pisze bo to jest od wewnetrznej strony samochodu.
niestety nie udało mi się zrobic foto.ale patzyłem spterzyny i amotryzatory są koloru czarnego ale na amortyzatorach jest jakaś czerwona naklejka.nie wiem co tam pisze bo to jest od wewnetrznej strony samochodu.
A dopatrzyles sie czy jest to zawiecha zwykla ze sprezynami obnizajacymi czy moze gwint??
Jak masz z 93 to dobrze bo ja mam 94 ale jeszcze na starszym zawieszeniu. W 94 byla zmiana i pozniejsze roczniki mialy juz inne zawieszenia. Roznica niewielka ale jest i nie wiem czy mozna nowsze do starszego wkladac.
[ Dodano: 2008-03-30, 13:49 ]
Cytat:
A co mam kumplowi powiedzieć?? bo jest komplet za 180zł........
Hmmm Roberttbu to ja raczej rezygnuje s twoich bo az takiej glepy nie chce a regulacji niet.
A te 40mm to bo ja wiem. Na prod moze bym wzial jakby nie wiecej obnizylo. Bo szczeze mowiac chcialbym takie cos na przod co by obnizalo tak 20-30mm tylko nie wiem czy takie wogole wystepuja??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-04-29, 14:17
zaraz jakoś poszukam to wrzuce jak znajdę jakąś starą fotę...
[ Dodano: 2008-04-29, 14:28 ]
zdjecia mam ale fotosik coś szwankuję....proszę o cierpliwość..
[ Dodano: 2008-04-29, 14:35 ]
To jest przed podniesieniem, ale jako że fota była robiona na nierównym terenie to nie wiem czy to koło nie poszło przypadkiem do góry lub do dołu...
To jest fota po podniesieniu a 4 cm ale jako że w aucie był komplet pasażerów to zawiecha przysiadła do takiej jaka mniej wiece (niżej nie było na pusty aucie) była przed podniesieniem....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-04-29, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-04-29, 14:45
Tzn sprężyna ma raczej taką samą długość tylko podłożyłem tuleję (4cm) pod kielich tylnego amorka....
A podniosłem bo z przodu mam te jakby twardsze sprężyny ale maja taka sama długość co normalne(nawet wymiana amorków nie obniżyła przodu) i przód wysoko stoi i ten tył to juz mi całkiem nie pasował i dlatego te zmiany....
[ Dodano: 2008-04-29, 14:48 ]
jak chcesz to mogę wrzucić dobre foto ale po podniesieniu o 4cm...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-04-29, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum