Stary. Odłóż parę groszy i napraw go. Szkoda sprzedawać a silniki nie są drogie jakoś bedzie. Ja na twoim miejscu bym wział nawet ze 2 tyś kredytu żeby furka latała. Pomyśl o tym a napewno bedzie dobrze. A możesz też korzystając z okazji włożyć 2.0 lub 2.8 Pozdro
http://allegro.pl/silnik-...3721742328.html http://allegro.pl/golf-ii...3741187751.html
Ostatnio zmieniony przez Mateush 2013-12-01, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli nie sprzedam do 7 grudnia, to będę robił. Niestety, ale w grę wchodzi tylko montaż 1.8 ABS 90km. U mnie w okolicy za silnik wołają 500-600zł bez skrzyni. Jak będę szukał to muszę upolować takiego jeszcze w budzie, żeby odpalić i zobaczyć jak to chodzi, itp. Koszt przekładki to 300zł do tego rozrząd, uszczelnienia, olej, itp. więc trochę tego wyjdzie
Może ktoś z forum kupi i zadba o dalszy los ventyla, bo myślę że naprawdę warto
Ostatnio zmieniony przez Paweł_R 2013-12-01, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-12-01, 11:03
Wyjdzie trochę, ale kupójąc drugie auto w cenie powiedzmy do 4000 też cudów się nie spodziewaj, że trafisz 15 letnią zadbana furę. Z resztą pewnie się domyślasz że czy kupisz auto za 4000 czy za 40000 to i tak do każdego musisz dołożyć, plus oczywiście koszt rejstracji i ubezpieczenia. Więc jak dla mnie decyzja jest prosta, rób SWAP na ABS lub 2E i problem z głowy. Sam jestem w trakcjie rewizji swojego AFN bo wysypała mi sie turbina i jeszcze do końca nie wiem jakich spustoszeń narobiła, ale wiem że auto będzie dalej jeździć i jeszcze dojdzie mu trochę KM i Nm
No wojtas83 masz dużo racji w tym co mówisz, dlatego cały czas mam wątpliwości. Przekładka na 2e wyjdzie chyba dużo drożej niż na ABS, bo do 2.0 muszę zmienić skrzynię, czy pasuje też ta od AAM?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-12-01, 11:23
Fizycznie na pewno podejdzie tylko co do przełożeń nie jestem pewien czy ta z AAM ma takie same jak ta z 2E. Niech wypowie się ktoś kto bardziej się orientóje z silnikach benzynowych bo ja to raczej w dieslach siedzę.
mnie wymiana silnika 1,9 TDI wyniosła 1500 zł (silnik ze skrzynią + wymiana) no i stary uszkodzony silnik (pogięta korba) zostawiłem w zamian za to miałem wymieniony olej wszystkie filtry i rozrząd więc to nie są duże koszty porównując prace jaką włożyłeś w Ventkę stary zastanów się wystarczy dobrze poszukać i dogadać się najlepiej jeździć tam gdzie złomują auta powypadkowe lub kasacja wtedy jeżeli jeszcze nie jest rozebrane możesz zobaczyć jak chodzi i dogadać się to zawsze opuszczą sprawdzone z autopsji
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2013-12-01, 14:56, w całości zmieniany 2 razy
Ze względu na kompletny brak zainteresowania ogłoszeniem sprzedaży venta, dzisiaj przyjechała laweta i zabrała autko do mojego garażu, w którym przezimuje okres poszukiwań silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum