Silnik: 1.8 + LPG Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2011 Posty: 48 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-10-08, 16:16
Kolego pracuje w jednej z hurtowni motoryzacyjnych w województwie Lubelskim i u nas bardzo dobrze sprzedają się tego typu rzeczy firmy Bosch lub Magneti Marelli nie pamiętam aby ktoś reklamował cewki tych firm.
Silnik: 1.8 + LPG Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2011 Posty: 48 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-10-09, 10:03
Mechanik wypełnia specjalny papier wpisuje dane swojej firmy dane samochodu w którym była falerna część kiedy była zamontowana itp. i oddaje do reklamacji.
Bo teraz to robia jakies dziwne te cewki. Ta stara co mialem to byla cala aluminiowa i pisalo "germany" albo znaczek VW byl a na tych nowych to nic nie ma i nawet nie wiem czy to orginal czy jakies badziewie chinskie
ja kupiłem oryginalną cewkę firmy BERU tak przynajmniej mi powiedziano. 2 lata śmigam i nic się nie dzieje. Wcześniej miałem firmy TOPRAN to w pierwszą zimę padła.
ja dale z tego co pamiętam coś koło 350 zł. Cewka TOPRAN w porównianiu do BERU, nowa nie miała takich parametrów jak powinna według książki którą posiadam.
Ostatnio zmieniony przez CINO 2011-10-11, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum