Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2009-12-12, 19:45
No mi się zerwał w trakcie jazdy pasek a silnik mam ABS 66kW,, staję sprawdzam co jest i blady ściągnęła mnie taryfa do jakiegoś mechanika(stało sie to w Krakowie), on na to że może być dupa ja mu na to że zakładać pasek bo sie nic nie stwierdzi, założyli pasek i zagadał od pierwszego razu
nie wiem czy jest to silnik kolizyjny czy nie się nie wypowiadam, piszę tylko że u mnie się nic nie stało ale to mogło być szczęście w nieszczęściu
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-12-27, 18:34
Mogę tylko napisać że próbowałem się dowiedzieć na swoich dwóch autach z 2E, znaczy przy zdejmowaniu paska rozrądu kręciłem jak się da wałem i wałkiem i nie udało mi się napotkać żadnego oporu który mógłby śwoadczuć o kolizyjności. Ale w czasie jazdy może okazać różnie. Ciężko znaleźć o tym praktyczne info, szukałem sporo i są sprzeczne informacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum