Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
vento nierowno chodzi i czasem gasnie....
Author Message
silverek
Ventomaniak

Silnik: PAROWY
Posted:     [ !!! ]

[b]piotrekb90[/b], ten do czyszczenia wtrysku a nie uszkodzi go i po wiela to jest :P

piotrekb90
Ventofan

Silnik: 2.0 AGG B+G

U mnie nie uszkodził :) a kosztuje to ok 15-20 pln

[b]lwomati[/b] może go nie rozsadzi hehe :P

silverek
Ventomaniak

[b]piotrekb90[/b], to normalnie zapytac sie o ten Xeramic do czyszczenia wtrysków i dolać do zbiornika a co ci to pomogło

tu pisze takie cos [URL=http://www.nokaut.pl/oferta/xeramic-ceramiczna-ochrona-silnika-250ml.html]XERAMIC[/URL]

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 1.8

[quote="piotrekb90"]U mnie były podobne objawy tzn na niskich obrotach tak do 1800-2000 muliło go[/quote]

[b]silverek [/b]na to pomogło

silverek
Ventomaniak

[b]lwomati[/b], ale tam dalem link i pisze co inego chyba ze jest tego wiecej pod tą nazwą

znalazłem tego wiecej[URL=http://auto-kosmetyki.kupsobie.pl/dodatki-do-paliw/dodatki-do-benzyny/]LINK[/URL]

piotrekb90
Ventofan

Albo zapytaj albo sam poszukaj na półce na stacji. U mnie na niskich obrotach 1200-2000 dławił się i słabo przyspieszał. Więc tankowałem na raty te 30 litrów i dolewałem tego do Pb. Jak się poprawiło to spowrotem zacząłem jeździć na LPG bo przez ten czas kiedy stosujesz ten preparat musisz jeździć na Pb. A masz instalke w ventce??

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

ja nie mam LPG.

silverek
Ventomaniak

nie nie mam instalki LPG

piotrekb90
Ventofan

To pyt o instalke było z czystej ciekawości :P

http://moto.allegro.pl/item654177779_xeramic_dodatek_do_benzyny_renomowany_super_dzial.html

takiego używałem.

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

[b]silverek[/b], [b]piotrekb90[/b], z tego co widzę, to coś w podobie do "od czego zacząć tuning pandy - od ceramizacji - od czego?" takie wynalazki nie wiem czy w ogóle w czymś pomagają. Spróbować można. Ale wydam przypuśćmy te 30/40zł i tylko podświadomie będę miał odczucie, że się coś zmieniło - zawsze jakaś frajda.

EDIT: w tym linku z allegro to ładnie zostało opisane. Jestem ciekawy efektów. W piątek obiecuję zalać do pełna i zostawić miejsce na te 250ml. Zobaczymy ;)

silverek
Ventomaniak

a ja znalazłem to [URL=http://auto-kosmetyki.kupsobie.pl/dodatki-do-paliw/dodatki-do-benzyny/]LINK[/URL]

Swiadomość bedzie ze mocy przybyło z 5 %

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

[quote="silverek"]Swiadomość bedzie ze mocy przybyło z 5 %[/quote]

Szkoda, że nie 50% :hahaha: - nie pogardziłbym

piotrekb90
Ventofan

[b]lwomati[/b] mówię Ci jak było u mnie i różnice zauważyłem. U Ciebie może to nie zdać egzaminu ale nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz.

[b]silverek[/b] ja użyłem tego co Ci wysłałem i mi pomogło...

silverek
Ventomaniak

[quote="lwomati"]Szkoda, że nie 50% - nie pogardziłbym[/quote] jak mu wleje nie bedziesz mial zemną szans ale dasz fory z 5km :D

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

[quote="silverek"] ale dasz fory z 5km [/quote]

wiesz, nie wszystko wiadome... może się okazać, że silnik już mi więcej nie odpali :P

silverek
Ventomaniak

moze lepiej sie nie bawic w to w jakies wynalazki moze go rozszczelni i nie bedzie tryskał tylko zalewał jak z kranu

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

:bojesię: a jak tak będzie... mój biedny vrek :]

piotrekb90
Ventofan

Widzę że dobrze się bawicie...

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

[b]piotrekb90[/b] podchodzimy do tego z dystansem i jesteśmy nastawieni sceptycznie do tego typu wynalazków. Ale słowo się rzekło. W piątek zalewam i tesuję.

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...

A czy ten specyfik to coś takiego jak cudowne środki do wypalania nagarów w cylindrze ??

piotrekb90
Ventofan

[b]Tygrysisko[/b] nie mam pojęcia...u mnie się sprawdziło...[/b]

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

kupiłem przed chwilą na BP dwa te środki. Pierwszy STP do benzyny (czyści wtryskiwacze), drugi STP do oleju (uszczelnia i zmniejsza "branie oleju") Jutro zatankuję, wrócę do domu i na ciepłym silniku doleję tego i tego. Tydzień pojeżdzę, zrobię około 400km i zdam relację, czy coś uległo poprawie / pogorszeniu. Był ten Xeramic, ale tylko dwa rodzaje i nie było tego do czyszczenia wtryskiwaczy. Ale produkty STP cieszą się dobrą marką, więc efekty powinny być podobne.

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...

[b]lwomati[/b], tego specyfika to czyszczenia wtrysków to można nawet użyć...ale tego czegoś do oleju to bym nie dodawał....mój brat swego czasu tak kombinował...olej się zważył i usmażył silnik.

Lwomati
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

użyję tego i tego. Kupiłem trudno. Trzeba spróbować.

matisim
Donator

Silnik: 1.8 benz

jak uzyjecie tego do czyszczenia wtryskow to napiszcie co sie dzialo i czy pomoglo. tez sprobuje. lpg nie mam- szkoda silnika :)

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: