|
vento nierowno chodzi i czasem gasnie.... |
| Author |
Message |
silverek
Ventomaniak

Silnik: PAROWY
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]piotrekb90[/b], ten do czyszczenia wtrysku a nie uszkodzi go i po wiela to jest :P |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

Silnik: 2.0 AGG B+G
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
U mnie nie uszkodził :) a kosztuje to ok 15-20 pln
[b]lwomati[/b] może go nie rozsadzi hehe :P |
| |
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]piotrekb90[/b], to normalnie zapytac sie o ten Xeramic do czyszczenia wtrysków i dolać do zbiornika a co ci to pomogło
tu pisze takie cos [URL=http://www.nokaut.pl/oferta/xeramic-ceramiczna-ochrona-silnika-250ml.html]XERAMIC[/URL] |
| |
|
|
|
|
Lwomati
Vento to ja! GRUPA MAZOWIECKA
Silnik: 1.8
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="piotrekb90"]U mnie były podobne objawy tzn na niskich obrotach tak do 1800-2000 muliło go[/quote]
[b]silverek [/b]na to pomogło |
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]lwomati[/b], ale tam dalem link i pisze co inego chyba ze jest tego wiecej pod tą nazwą
znalazłem tego wiecej[URL=http://auto-kosmetyki.kupsobie.pl/dodatki-do-paliw/dodatki-do-benzyny/]LINK[/URL] |
| |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Albo zapytaj albo sam poszukaj na półce na stacji. U mnie na niskich obrotach 1200-2000 dławił się i słabo przyspieszał. Więc tankowałem na raty te 30 litrów i dolewałem tego do Pb. Jak się poprawiło to spowrotem zacząłem jeździć na LPG bo przez ten czas kiedy stosujesz ten preparat musisz jeździć na Pb. A masz instalke w ventce?? |
|
|
|
|
Lwomati
|
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| nie nie mam instalki LPG |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To pyt o instalke było z czystej ciekawości :P
http://moto.allegro.pl/item654177779_xeramic_dodatek_do_benzyny_renomowany_super_dzial.html
takiego używałem. |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]silverek[/b], [b]piotrekb90[/b], z tego co widzę, to coś w podobie do "od czego zacząć tuning pandy - od ceramizacji - od czego?" takie wynalazki nie wiem czy w ogóle w czymś pomagają. Spróbować można. Ale wydam przypuśćmy te 30/40zł i tylko podświadomie będę miał odczucie, że się coś zmieniło - zawsze jakaś frajda.
EDIT: w tym linku z allegro to ładnie zostało opisane. Jestem ciekawy efektów. W piątek obiecuję zalać do pełna i zostawić miejsce na te 250ml. Zobaczymy ;) |
| |
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ja znalazłem to [URL=http://auto-kosmetyki.kupsobie.pl/dodatki-do-paliw/dodatki-do-benzyny/]LINK[/URL]
Swiadomość bedzie ze mocy przybyło z 5 % |
| |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="silverek"]Swiadomość bedzie ze mocy przybyło z 5 %[/quote]
Szkoda, że nie 50% :hahaha: - nie pogardziłbym |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]lwomati[/b] mówię Ci jak było u mnie i różnice zauważyłem. U Ciebie może to nie zdać egzaminu ale nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz.
[b]silverek[/b] ja użyłem tego co Ci wysłałem i mi pomogło... |
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [quote="lwomati"]Szkoda, że nie 50% - nie pogardziłbym[/quote] jak mu wleje nie bedziesz mial zemną szans ale dasz fory z 5km :D |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="silverek"] ale dasz fory z 5km [/quote]
wiesz, nie wszystko wiadome... może się okazać, że silnik już mi więcej nie odpali :P |
|
|
|
|
silverek
Ventomaniak

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| moze lepiej sie nie bawic w to w jakies wynalazki moze go rozszczelni i nie bedzie tryskał tylko zalewał jak z kranu |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| :bojesię: a jak tak będzie... mój biedny vrek :] |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Widzę że dobrze się bawicie... |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]piotrekb90[/b] podchodzimy do tego z dystansem i jesteśmy nastawieni sceptycznie do tego typu wynalazków. Ale słowo się rzekło. W piątek zalewam i tesuję. |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
Silnik: ...
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| A czy ten specyfik to coś takiego jak cudowne środki do wypalania nagarów w cylindrze ?? |
|
|
|
|
piotrekb90
Ventofan

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]Tygrysisko[/b] nie mam pojęcia...u mnie się sprawdziło...[/b] |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| kupiłem przed chwilą na BP dwa te środki. Pierwszy STP do benzyny (czyści wtryskiwacze), drugi STP do oleju (uszczelnia i zmniejsza "branie oleju") Jutro zatankuję, wrócę do domu i na ciepłym silniku doleję tego i tego. Tydzień pojeżdzę, zrobię około 400km i zdam relację, czy coś uległo poprawie / pogorszeniu. Był ten Xeramic, ale tylko dwa rodzaje i nie było tego do czyszczenia wtryskiwaczy. Ale produkty STP cieszą się dobrą marką, więc efekty powinny być podobne. |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
Silnik: ...
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]lwomati[/b], tego specyfika to czyszczenia wtrysków to można nawet użyć...ale tego czegoś do oleju to bym nie dodawał....mój brat swego czasu tak kombinował...olej się zważył i usmażył silnik. |
|
|
|
|
Lwomati
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| użyję tego i tego. Kupiłem trudno. Trzeba spróbować. |
|
|
|
|
matisim
Donator

Silnik: 1.8 benz
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| jak uzyjecie tego do czyszczenia wtryskow to napiszcie co sie dzialo i czy pomoglo. tez sprobuje. lpg nie mam- szkoda silnika :) |
|
|
|
|
|
|