Piotrekb90 ciekaw jestem czy poradziłeś sobie. Ja w Vento mam chyba taki sam silnik tzn 2.0 AGG. Mechanik mówił że w nim nie ma silniczka krokowego. A przepływka tak jak napisał egos, i podobno droga. U mnie obroty na dojeździe do skrzyżowania spadały do 400 a później się podnosiły. Pojechałem do mechanika, przeczyścił, sprawdził,zapłon ,ciśnienie w cylindrach itd- 150zł.i auto jeździ super. Nie wiem czy nie lepiej tak zrobić. W warsztacie wrzuci na kompa, w domu tego nie ma.
Jeszcze sobie nie poradzilem z tym niestety. Wymienilem filtr powietrza i skleilem obudowe filtra bo byla peknieta zeby wyelimonowac nieszczelnosci ale to nic nie dalo. Pojade na przeczyszczenie przepustnicy i zrobie adaptacje moze to pomoze....jak bede po tym zabiegu to cos napisze jak sie autko zachowuje...
Koledzy a więc tak....byłem dziś u mechanika i zrobił mi adaptację przepustnicy ale to nic nie dało....wykryło mi jeszcze błąd przepływomierza. Pojechałem się przewieźć i znowu podpiął pod komputer i ten sam błąd wiec chyba wszystko jasne....teraz tylko szukam tego cacka....nie słyszał ktoś o takim może do sprzedania??
Powiedzcie mi czy jak kupie nowa przepływkę i ja założe to bede musial podpiąć pod komputer zeby skasować błąd tej starej przepływki czy wystarczy jak odepne kleme (tylko ktora??) na kilka minut....??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-09, 12:38
piotrekb90 napisał/a:
odepne kleme (tylko ktora??) na kilka minut....??
Najlepiej obie ....chyba minuta czy dwie-jakoś tak....ale jak sobie postoi z godzinkę z odpiętymi klemami to przecież nic mu się nie stanie
krawczyk21 napisał/a:
witam
mam problem z ventem na benzynie jezdzi dobrze a na gazie dławi sie raz jest dobrze a raz niechce wejsc na obroty
piotrekb90 napisał/a:
zmieniłem filterek od gazu i problem zniknal...
krawczyk21, a dobrze złożyłeś ten filterek....u mnie (BRC) gdy okręciłem kopułkę od filterka to wszystko w się rozleciało....tzn jest tam taka sprężynka która po zdjęciu kopułki wszystko wypycha na zewnątrz...tzn filterek....podkłądkę (i chyba gumowy oring tam jeszcze jest już dobrze nie pamiętam ) Chodzi mi o to że może złożyłeś to w złej kolejności i coś tam przy filterku się przytyka. Może spróbuj przejechać sie bez filterka
Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-05-09, 18:34
witam opanowałem problem wyjołem reduktor i rozkreciłem go a tam w srodku kupa wszystko rozebrałem w mak i wymyłem lecz nie miałem zestawu naprawczego i złozyłem na stary skreciłem przedmuchałem ii zamontowałem do auta zrobiłem juz 30km i wszystko dobrze jak by reką odioł narazie wszystko ok mam nadzieje ze bedzie ok ta wszystko wina naszych stacji taki gaz tankuja
Panowie problem rozwiazany. Kupiłem nowy przepływomierz, zostawiłem autko na dzień u mechanika na regulacje itd i jak ręką odjął. Obroty nie falują, nie gaśnie aż chce się teraz jeździć jak mogę dodać punkcik dla przemolas4 za pomoc??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum