witam ventofanów mam problem z moim autkiem gdy odpalam silnik zaczyna mi mrugać kontrolka od oleju a silnik nie chodzi idealnie co może być tego przyczyną
z tą migającą kontrolką to mogą być różne przyczyny np. zapychający się smok oleju w misce olejowej czy też popsute czujniki. u mnie np. ustało to po pewnym czasie, chociaż nic z tym nie robiłem. zmieniłem tylko filtr oleju na mann-oski, wcześniej jeździłem na filtronach. tak jak radził kolega, sprawdź poziom oleju. jeśli jest w normie, musisz szukać innej przyczyny na pewno zdjęcie o oczyszczenie omawianego smoka nie zaszkodzi ale wtedy wymiana oleju obowiązkowa nie poci ci sie silnik spod pokrywy zaworów?
Ostatnio zmieniony przez 100P 2009-04-17, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
miałem tak jak urwał mi się kabelek od czujnika ciśnienia oleju oraz miałem tak jak ostatnio walnęła mi pompa oleju. Jak pompa to lepiej nie jeździj samochodem bo zatrzesz silnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum