...cóż... co do TVN Turbo, to traktuje tą stacje z wielkim dystansem ze względu na laicyzm co poniektórych osób z tematyki samochodów i silników... a dlaczego nie wolno malować zacisków, np. super samochody typu FERRARI, PAGANI ZONDA mają pomalowane zaciski oryginalnie, ale dla czego.... tego nie powiedzieli, pewne rodzaje farb stosowanych do malowania zacisków powodują wzrost pola widma promieniowania cieplnego co powoduje wzrost szybkości "wypromieniowania" ciepła z zacisków.... no i oczywiście podniesienie estetyki samochodu, w naszym wydaniu osiągamy tylko ten drugi cel, estetykę.... POZDRAWIAM
W tym programie (OPT) chodziło o to że TeDe pomalował je bez
zadnego oczyszczenia z syfu i rdzy z bębnów ,
i jeszcze dobrał dupny kolor a tak chyba nie nalezy robić nie ?;)
przemolas4 napisał/a:
moze w koncu sie spotkamy jakos lokalnie tu w TORUNIU kujawskie chlopaki
szykuje się kupno zderzaka potem wymiana "czegoś" w tylnym zawiasie bo mi zaczęło stukać, potem wymiana oleju, zaprawki, być może pompa wspomagania bo na tych 16stkach mi pod koniec tamtego sezonu wyło. wymiana sprzęła, taśmy od airbagu bo mi z własnej winy na ostatnim zlocie poleciała itd. planuje wsadzić jakieś 1300-1500zł w ventylka ażeby go ogarnąć po zimie i przygotować do sezonu naaaa misiaaaaa
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2009-03-16, 11:32
100P napisał/a:
zaprawki
myślałem że to auto się prędko nie doczeka takich zabiegów kosmetycznych szkoda ale niestety jak auto jest używane na codziń to takie rzeczy to normalna sprawa pozdrawiam
myślałem że to auto się prędko nie doczeka takich zabiegów kosmetycznych
niestety, w niektórych miejscach trzeba małe zapraweczki porobić robie to wszystko już od 2 lat, we własnym zakresie. oczywiście nie czekając aż się zrobią dziury które trzeba "zalepiać" i tak sobie spokojnie latam i jest ok.
Ostatnio zmieniony przez 100P 2009-03-16, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
niestety, w niektórych miejscach trzeba małe zapraweczki porobić robie to wszystko już od 2 lat, we własnym zakresie. oczywiście nie czekając aż się zrobią dziury które trzeba "zalepiać" i tak sobie spokojnie latam i jest ok.
A możesz powiedzieć jak dokładnie to robisz? U mnie by się przydało, to może sam bym sobie z tym poradził.
a masz jakieś fotki z efektami? Dla mnie to lepiej, bo nie mam gdzie, ani jak użyć pistoletu więc, dla mnie to pocieszające, jeszcze jakbym zobaczył efekt to by było super.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-16, 16:16
100P napisał/a:
robie to pędzelkiem
Tez tym robiłem
100P napisał/a:
starcza na 1,5 roku
tylko tyle
Panowie....a nie lepiej zedrzeć to do gołej blachy i dać na to dobry podkład (który można stosować na rdzę) i tyle?? ja tak robiłem i niedługo będzie 3 lata i wszystko się super trzyma-po prostu najprostszy sposób i z tego co widzę na forum to najlepszy
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-03-16, 16:17, w całości zmieniany 1 raz
Mam taką prośbę do was, skoro wy to już robiliście może napisalibyście jakąś poradę, jak samemu zrobić takie zaprawki, przy wykorzystaniu domowego sprzętu , najlepiej z przykładowymi lakierami, czym zdzierać lakier do blachy, jakich materiałów używać, będę bardzo wdzięczny.
jako, że sprawa dotyczy mojego auta zapytam w tym poście. jak się dowiedzieć ile ząbkow ma tarcza sprzęgła bez rozbierania skrzyni? chce wymienić sprzęgło i meches mowi, że są 2 rodzaje. jedne mają 24 zabki inne mniej lub wiecej. jak to wybadać?
Ostatnio zmieniony przez 100P 2009-03-16, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Sezon czas rozpocząć. bębny pomalowane, zaciski pomalowane, felgi założone teraz poszukiwanie zderzaka, wymiana gum na tylnym zawiasie, wymiana oleju i można śmigać
po wielu nieudanych poszukiwaniach na auto szrotach, postanowiłem zakupić oryginalny zderzaczek przedni ze średnią dokładką na allegro. jak tylko przyjdzie będzie malowany.
no i zderzaczek odebrany. jest troszke w gorszym stanie jak na fotkach ale hokej nietkniety. teraz szukam lakiernika który połozy strukturę na górną część zderaka no i polakieruje na różowo środek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum