To zależy. Jeśli używka będzie w dobrym stanie i kuszącej cenie to może być używka (dodam, że ta na zdjęciu poszła za 50zł a na oko widzę że stan bardzo dobry). Przeglądałem na allegro nowki i ceny oscylują w granicach 100zł ale nie znalazłem to 1.9td, w ogóle do diesla nie znalazłem, tylko do benzin wisziałem.
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2009-03-22, 20:27, w całości zmieniany 1 raz
Złącze elastyczne nie spełnia swojego zadania, drgania silnika przenoszone są na cały układ wylotowy, a objawia się to tym, że wydech trzęsie się tak jakby chciał zaraz wyskoczyć, a i cała buda się telepie
Tylko to kosztuje, a ja chce to zrobić po kosztach.
jak każda nowa cześć od auta ale jeżeli kupisz nowe będziesz miał spokój na kilka lat
znając życie masz jeszcze oryginalna rurę kolektorowa wiec ma już swoje lata jest nie źle powypalana i skorodowana właśnie z tego powodu rozsypało sie złącze elastyczne, mowie bo mam identyczną sytuacje w swoim vento jedno jest pewne spawać nie będzie do czego... no i sam tego tez nie zrobisz bo musowo to dobrze pospawać wiec musisz udać sie do warsztatu to znowu dodatkowy koszt... i co najgorsze nie wiadomo czy za nie długi czas przy spawie nie wypali sie dziura zresztą używka tez kosztuje i będzie w podobnym stanie, bo czas nie próżnuje
dobrze to przekalkuluj nowa rura kolektorowa do AAM firmy ASMED to koszt 130zl BOSAL ze 100zl drosza
A wiec nie wiem czy warto tyle zachodu aby zaoszczędzić kilkanaście zl
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum