tomek87 co Ty widzisz w tej blendzie, nic specjalnego. A już zderzaki usa to prawdziwa porażka, wystające parapety-nie rozumiem ludzi którzy zachwycają się takim gó....m
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-02-21, 21:37
No ja tez bym za tą blendę nie dal takiej kasy. Do tego musisz zrobić sobie nowa rejestrację - notabene nielegalną bo nie wolno w Polsce mieć tabli c w takich wymiarach.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-02-21, 22:37
Dokładnie, posiadanie tablic w tym rozmiarze jest wbrew prawu za co można szybko mieć problemu, bo widać to z kilometra, a z kolei montowanie tych kwadratowych wygląda strasznie...
Wysłany: 2009-02-21, 22:47
Myślę, że chyba chłopakom, którzy chcą robić sobie Ventke a'la US chodzi raczej o kawałek oryginalności, bo mało tego na drogach w UE, dzięki czemu ventek robi sie mniej powtarzalny.
Mi natomiast bardzo się podoba Vento w wersji US, ładnie posadzona wygląda wspaniale.
Niestety frykasy od tej wersji są dość drogie i bardzo trudno dostępne.
A ta blenda z aukcji nie jest idealna, ma widoczne rysy i na pewno nie jest warta tej kasy.
hahaha - czyli pół golf pół vento - a nazywają to jetta....
swoją drogą mój znajomy miał jette II w wersji USA - z zewnątrz to tak sobie wyglądała - ale za to środek jaki wypasiony...... siedzenia i kanape piękne wygodne velurowe podobne do naszych, pasy w drzwiach i oczywiście wszystko w prądzie... launia
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-22, 17:21
zlotykamil napisał/a:
czyli pół golf pół vento - a nazywają to jetta....
nie zupełnie....ten niebieski to samoróba...a Jetta to po prostu vento tylko że na rynek USA...inne zderzaki....inne standardy oświetleniowe....i między innymi owa blenda.
wiem wiem co to Jetta III - tylko nie wiedziałem o co chodzi z tym niebieskim - i wydawał mi sie fajny a teraz jak mnie uświadomiliście ze to 'spawak' to patrze na niego i widze ....pokrake.... nic nie zrobie taka wyobraźnia..
Rejestracja dwurzędowa(tzw.Kwadratowa) Nie jest legalna z przodu. Natomiast z tyłu raczej tak. W sumie to z 2002 więc nie wiem.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 22 lipca 2002 r.
w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów1)
§ 25.
1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych, z wyjątkiem przyczep, ciągników rolniczych, motocykli i motorowerów, na których tablice umieszcza się tylko z tyłu, z zastrzeżeniem ust. 1a-2.
1a. W przypadku trójkołowego motocykla i pojazdu samochodowego posiadającego homologację według wymagań dla kategorii L5 oraz trójkołowego motoroweru i pojazdu samochodowego posiadającego homologację według wymagań dla kategorii L2, określonych w przepisach o homologacji pojazdów, tablice umieszcza się również z przodu, jeżeli posiadają specjalne miejsce do jej umieszczenia.
2. W przypadkach uzasadnionych konstrukcją ciągnika rolniczego tablice umieszcza się z przodu pojazdu.
3. Z przodu pojazdu umieszcza się wyłącznie tablicę jednorzędową, z wyjątkiem pojazdu, o którym mowa w ust. 1a, oraz ciągnika rolniczego, o którym mowa w ust. 2.
4. Z tyłu pojazdu umieszcza się tablicę jednorzędową albo dwurzędową w zależności od miejsca konstrukcyjnie do tego przeznaczonego, z zastrzeżeniem ust. 5.
5. Z tyłu przyczepy motocyklowej umieszcza się tablicę rejestracyjną motocyklową przeniesioną z motocykla, który ciągnie przyczepę.
6. Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu
ja mam vento us czyli jetta III i powiem wam że duużo lepiej wykończona niż golf czy vento europejskie i nie pisze tego ze względu że ją mam poprostu mam porównanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum