Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Problem z migajaca kontrolka swiec zarowych i nie tylko...
Author Message
Aidall
[Deleted]

Posted:    Problem z migającą kontrolką świec żarowych i nie tylko... [ !!! ]

Witam serdecznie.

Mam problem z moim Vento tzn. miga kontrolka świec żarowych podczas jazdy, ma wysokie obroty silnika strasznie kopci :P wkręca się tylko na 2tys obrotów i opóźniona jest reakcja gdy wciskam pedał gazu . Wymieniałem świece żarowe, czujnik świec żarowych i nic nie pomogło dalej to samo.

Powodem tych wymian było nie dogrzewanie świec i kłopoty z zapaleniem samochodu.

Proszę o w miarę szybką rade, gdyż zależy mi na czasie, a nie jestem geniuszem w tych sprawach.

Dziękuje i pozdrawiam!

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Posted:     [ !!! ]

Miganie swiec podczas jazdy oznacza blad, ktory jest zapisany w komputerze wiec podpiac pod vaga i odczytac.

mariuz1_2006
Niedzielny kierowca

Silnik: 1,9 TD

a te objawy zrobiły sie same z siebie czy było coś grzebane

Aidall
[Deleted]

A czy to mogło być spowodowane tym że założyłem diodowe światła stopu?? Poza tym był przestawiony na pompie. Byłem u mechanika i rozkłada ręce, nie wie co się stało

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Co to znaczy byl przestawiany na pompie?
Co do za mechanik? Podpiac vaga - jak sa bledy to odczytac i wyciagnac wnioski. Jak nie ma to zrobic test dynamiczny i odrazu wyjdzie co jest nie tak.

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Ja oczyma wyobrazni widze przestawianie kata wtrysku (pytanie jak to bylo robione i ile jest ustawione).

FWD350
Ventomaniak

Silnik: 1Z TDI

miganie swiec zarowych to znaczy ze silnik pracuje w trybie awaryjnym.vaga i działac

Aidall
[Deleted]

Przestawiony na pompie, tzn był źle ustawiony, po przestawieniu problem nie zniknął, jest jak wczesniej...

mariuz1_2006
Niedzielny kierowca

jeżeli samochód odpalany był przez holowanie to rozrzad mógł na pasku przeskoczyc o jeden ząbek i wtedy beda podobne objawy

Junior_86
Ventofan
Vento 1.9 TDI

a ja sadze ze albo poszla turbina albo pekla rura cisnieniowa i dlatego dymi. za malo powietrza do paliwa ktore dostaje tak jak i u mnie.

mariuz1_2006
Niedzielny kierowca

turbina też może być POZDRO

MForce
Autostopowicz

Silnik: 1.9 TDI

Proszę pomóżcie.U mnie nic nie było robione i zaczeła mrugać kontrolka od świecy nie wiem o co chodzi.Jak zacznie mrugać wyłączal silnik po chwili odpalam i wszystko jest ok, ale za jakiś czas znowu mruga.Co to jest?

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Juz wyciagam krystalowa kule....
:bezradny:

MForce
Autostopowicz

Silnik: 1.9 TDI

Dzisiaj pytałem doktorka, powiedział, ze moze padla któraś świeca a jak nie to trzeba go podpiąć.Co wy na to?

bradley
Vento to ja!
klekleklekleklekle

Podpinaj go odrazu bo jeszcze nie opanowalismy wrozenia z krysztalowej kuli.

Cybul
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,9 tdi

jezeli zapala cio sie kontrolka swiecy i gasnie CI fura to do elektryka smigaj ja miałem to samo nie pamietam co było ale na pewno nie swiece, tylko dobrego elektryka bo ja byłem u 4 to cfaniakowali ze na jutro bedzie gotowy przychodze nastepnego dnia i rozkładali ręce ;/ dopiero pojechałem do kolesi co sie na tym znają, wzieli 300zł ale do dzisiaj wszystko gra

andrew19_86
Kierowca eLki
diesel power

Silnik: 1Y

[quote="Aidall"]Wymieniałem świece żarowe, czujnik świec żarowych i nic nie pomogło dalej to samo. [/quote]
Podpinaj się pod vaga,bo tak to Ci mechanicy pół silnika wymienią,a problem ciągle będzie ;)

Bucus
Zapalony Ventkarz
czerowne najszybsze

Silnik: 1.9 TDI (1Z)

Miałem podobny problem, tzn po odpaleniu przez dłuższy czas mi mrugała kontrolka, po podłączeniu pod VAGa wyszło że to wina czujnika temperatury płynu chłodzącego, bo źle wskazywał do komputera i ten cały czas chciał grzać świece.
Ale przed jakakolwiek wymianą zrób to co piszą wszyscy podłącz się pod komputer.

PrusaX
Ventofan
Truck driver

Silnik: 1.9 TDI++ 1Z

silnik tdi nie jest silnikiem do diagnozowania na słuch czy widzimisię, podłąćz kompa i sprawdż, a co do problemu kolegi po zgaszeniu jest ok, podłąćzaj vaga i sprawdż czy nie masz problemu z N75

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: