Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-02-19, 07:52
Wydaje mi się że Jaca kiedyś coś mówił że ze skrzynią od Toledo jest coś nie tak i nie do końca nadaje się do Vento. Ale to było tak dawno że już nie pamiętam o co chodziło. Także jakbyś chciał więcej szczegółów to Jacę atakuj.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-02-19, 20:13
A mi się wydawało, że OK. U Jacy i Mariana problemem chyba było co innego, to że do 2litrówki wsadzali skrzynke z 1,8 toledo.
Ale pewny nie jestem, bo sam juz nie pamiętam dokładnie.
ja juz przeszłem troszke z tymi skrzyniami i powiem ze skrzynie musza byc od takiego samego silnika to powinny pasowac ale dla pewnosci warto sprawdzic jej oznaczenie bo zalezy nawed od rocznika ja naprzykład mam 2.0 silnik i od 1.8 nie bedzie pasował wałek napedzający skrzynie wiec najlepiej to zeby oznaczenia byly takie same i wszystko bedzie pasowac.
2.0 silnik i od 1.8 nie bedzie pasował wałek napedzający
to zalezy .
od mocniejszego 1.8 bedzie pasowal .
od dieselka tez bedzie pasowal , bodajze 24 lub 28 zebow na walku jest . juz nie pamietam .
natomiast slabszy 1.8 ma 18 chyba zembow i faktycznie nie pasuje .
tez juz skrzynie przerabiaem . w swjej karierze vento juz hyba 3 mecze .....
kup bracie skrzynie na podstawie oznaczen jakie masz na tej skrzyni .....
nie bedziesz mial problemow .
i powymieniaj w tej nowej wszystkie uszczelniacze .koszt to 30 zlotych za wszystkie , a juz ne bedzies wyciagal .
Ostatnio zmieniony przez przemolas4 2009-03-14, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
Pytam profilaktycznie, bo może i mi kiedyś skrzynia strzeli. Mam 1.9TD, jaką mogę skrzynię do tego włożyć, chcę jakąś z dłuższymi przełożeniami. Czy od TDI podejdzie? Jak poznać czy skrzynia, która już nie jest w aucie i ktoś sprzedaje jeszcze do czegoś się nadaje?
Jak poznać czy skrzynia, która już nie jest w aucie i ktoś sprzedaje jeszcze do czegoś się nadaje?
wlacz bieg........ krec jedna poloska , a druga powinna sie obracac , sprawdz luz , czy duzy .
poprzechylaj skrzynie na rozne boki ........ na walek , na polosie , na kat 45 stopni , ja zacznie gdzies saczyc , nie polecam .
sprawdz dlugosc popychacza docisku i czy nigdzie nie chaczy przy wysprzeglaniu .....
Ostatnio zmieniony przez przemolas4 2009-03-14, 20:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum