Ponieważ Ventylek pierwszą zimę stoi pod chmurką pojawił się nieznany mi do tej pory problem a mianowicie przemarzanie szyb (zamarzanie od środka). Czy też macie tak że rano szyby zamarznięte są z zewnątrz i od wewnątrz Może macie na to jakieś sposoby bo o ile skrobanie szyb na zewnątrz jakoś idzie to w środku jest tragiczne, skrobaczka nie układa się do profilu szyby, a nawet jak coś się uda zeskrobać to wszystko leci na mnie
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-01-07, 17:16
Bartek napisał/a:
Gdybym miał gdzie to z pewnością bym to zrobił, ale niestety nie mam garażu, chyba że jakiś piecyk wstawię do środka
No się śmiejesz.... Ja jak kaszlakiem jeździłem to tak zrobiłem. Wstawiłem farelkę do środka i elegancko wysuszyło środek i potem nie musiałem skrobać. W zeszłym roku w Ventce też tak zrobiłem. W tym roku (tfu,tfu) jak na razie nie mam takiego problemu.
Buli żeby to było takie proste to bym nie zadawał głupich pytań na forum. W 5 to może i zejdzie ale para a nie lód. Zawsze rano samochód grzeje się 10 minut przed wyjazdem na uczelnię i mimo to bez skrobania nie ma szans Wychodzi na to że trzeba będzie pożyczyć od kogoś ogrzewany garaż na parę godzin, wybebeszyć samochód i niech się suszy
1. Odkurz caly samochod
2. Podloz pod dywaniki gazety, na dywaniki gazety, na siedzenia gazety, wyloz caly samochod gazetami (takimi czarno bialymi, nie kolorowymi pisemkami)
3. Na nastepny dzien ciesz sie nieoszronionymi szybami od srodka
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
1. Odkurz caly samochod
2. Podloz pod dywaniki gazety, na dywaniki gazety, na siedzenia gazety, wyloz caly samochod gazetami (takimi czarno bialymi, nie kolorowymi pisemkami)
3. Na nastepny dzien ciesz sie nieoszronionymi szybami od srodka
Tak samo, jak psika sie szyby z zewnatrz takim psik psik odmrażaczem, to tak też i od wewnątrz. Spsikaj, włącz nawiew i samo się wysuszy... Ewentualnie pozostałości szmatką sobie wytrzesz i po zabawie, żadnego skrobania i męczarni
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-08, 00:21
sebastian napisał/a:
Tak samo, jak psika sie szyby z zewnatrz takim psik psik odmrażaczem, to tak też i od wewnątrz. Spsikaj, włącz nawiew i samo się wysuszy... Ewentualnie pozostałości szmatką sobie wytrzesz i po zabawie, żadnego skrobania i męczarni
tylko ze to jest szkodliwe...nie powinno sie tego wdychac i jasno jest napisane zeby tego nie uzywac w srodku auta ze wzgledu na toksyczne opary...czy tam chemiczne wsio ryba
siergiejjg, to samo pisali przy aplikowaniu anti-foga. Ale w skladzie 95% to etanol a 5% to jakies srodki x o ktorych nie napisali. Chyba wdychanie etanolu nie jest szkodliwe
Musze sie jeszcze zastanowic nad kupnem takiego odmrazacza zewnetrznego. Widzialem takie cos, ze sie psika jak plynem do mycia szyb, i to potem samo odmraza i wycieraczkami mozna zgarnac.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-08, 00:33
bradley napisał/a:
siergiejjg, to samo pisali przy aplikowaniu anti-foga. Ale w skladzie 95% to etanol a 5% to jakies srodki x o ktorych nie napisali. Chyba wdychanie etanolu nie jest szkodliwe
Musze sie jeszcze zastanowic nad kupnem takiego odmrazacza zewnetrznego. Widzialem takie cos, ze sie psika jak plynem do mycia szyb, i to potem samo odmraza i wycieraczkami mozna zgarnac.
mam antyfoga...on jest do srodka auta...a te odmrazacze sa przeznaczone na zewnatrz...
Widzialem takie cos, ze sie psika jak plynem do mycia szyb, i to potem samo odmraza i wycieraczkami mozna zgarnac
Ja mam takie cudo - spisuje się rewelacyjnie, a aplikuje się......... na szybę
A pomyslalbym, ze gdzie indziej A jak to to sie nazywa? Poszukam w oszlomie to pewnie bedzie na stoisku samochodowym.
Wysłany: 2009-01-08, 00:49
bradley napisał/a:
A jak to to sie nazywa? Poszukam w oszlomie to pewnie bedzie na stoisku samochodowym.
kazde ma inna nazwe...w tesco jest kilka rodzajow tego plynu...sam sie zastanawialem nad takim odmrażaczem ale takim nie w sprayu tylkow takim psikaczu jak plyny do mycia szyb ..
o wdychaniu nic nie ma, ale zapach normalny, jak to spirytus
Lepiej tego nie wdychać, bo od takich oparów idzie się upić i przy kontroli z miśkami alkomacik swoje pokaże
bradley napisał/a:
A jak to to sie nazywa? Poszukam w oszlomie to pewnie bedzie na stoisku samochodowym.
K2, Mors - różnie to się nazywa, a raczej firma, bo nazywa się po prostu "odmrażacz do szyb"
Są w spreyu i w atomizerze, takie, jak do czyszczenia szyb w domach się używa i te wg mnie lepsze, bo bardziej wydajniejsze - w aerozolu idzie raz dwa i po psikadle, a to wystarczy na dłużej.
A szybko to dziala? Zmiotka odgarniam snieg co sie da, psikam i juz?
Psikasz -psik psik, czekasz chwilę, może dłuższą, a może krótsza chwilę - zależy jak upalnie jest na zewnątrz
Szybka po chwili (no powiedzmy około 30 sek.) zromi się mokra, więc włączysz wiyciraczki i już masz suchą, a w przypadku mocniejszego słońca lekko skrobaczką się posłużysz, bo wówczas kawałkami będzie elegancko schodzić i tak sammo - wycieraczka w ruch i szybka sucha
bradley napisał/a:
Zmiotka odgarniam snieg co sie da, psikam i juz?
jak śnieg na szybie to nie musisz używac psikacza, bo tak szyba nie zamarznie chyba, ze ktoś Ci wyleje wodę na szybę i śniegiem przykryje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum