Najpierw terapia odkurzania, gazet, mycia szyb, a potem aplikacja anti-foga
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Yyyy, no jak, po umyciu szyb nagle się wilgoś zrobiła w aucie?
Wcześniej też miałem syf w aucie i na szybach i nic mi nie parowało a tu tylko trochę posprzątałem i proszę, jak mi się ładnie odwdzięczyło
Albo płyn był do dupy, albo ja nie umiem wycierać, więc następnym razem którąś z kobiet zatrudnię dop wypolerowania moich szybeczek
Juz wiem! Zmyles warstwe anti-foga, ktora nie dzialala. To teraz wiesz, ze dzialala
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-06, 21:24
A ja dziś nastukałem kilka km i od momentu wyjechania z garażu nawiew ciągle chodził na pierwszym biegu i był skierowany na szybę i odziwo żadna szyba nie zaparowała, nawet tylna-mimo że nie było włączone jej podgrzewanie. Rzadko włączałem nawiew...gdyż jakos wystarczało mi powietrze wlatujące do auta....nawiew był włączany dopiero jak coś parowało....a teraz od samego początku chodził i nic się nie działo-jestem pozytywnie zaskoczony.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-07, 00:18
a mi teraz wszystkie strasznie parują. Musze w końcu pojechać na odkurzania środka auta bo narazie to męka, rano muszę codziennie 20 minut czekać zanim odjadę z parkingu bo nic nie widać przez szyby. A dzisiaj skrobałem szybę przednia od środka Hardcore normalnie.
tez to kiedys przerabialem . teraz odpukac mi paruje tylko w srodku do polowy i cos tam jeszcze widze .
a nie jest to przypadkiem wina brudnego filtra kabinowego ?
W kadecie to takie hardcory mialem ze szron mialem od srodka. Ale w Vento odpukac nie
U mnie nawiew chodzi non stop, czy to w lecie, czy w zimie - chodzi sobie na 1 biegu, a jak zachodzi koniecznśc wyższego rzędu, to i na wyższych stopniach
Ja filtr wymieniłem, później wszystkie szyby ładnie wypucowałem, a na następny dzień deszcz padał i momentalnie wszystkie szyby mi tak parowały, jakby w środku było mnóstwo ludzi i chuchali mi specjalnie - jak były brudne szyby, to wszystko było ok - stąd wniosek - nie czyścić szyb
Może i mam poodkształcane te zaślepki, ale mówię - przed pucowaniem szyb nic mi nie parowało, a tylko zachciało mi się ich pucowc, czyścić i nazajutrz wielkie parowisko się zrobiło na nich...
Mój stoi pod blokiem już od 8 lat... I jakoś nie pamiętam żeby był skrobany od środka... Szyba paruje tylna co prawda na początku i delikatnie ale to delikatnie przednia po minucie nic nie ma.
Tygrysisko napisał/a:
A moze paruje przez odkształcone zaślepki w podłodze, które puszczają wodę
Raczej nie od tej zaślepki bo ja nawet jednej nie mam i mam dziurę szukam jej wytrwale w sklepie ale dupa najpierw muszę mieć numerek...
Wkurzyłem się i mówię sobie jeśli jest po jednej stronie a po drugiej nie ma to wyrwę tą drugą pomierzy się i zamówie sobie dwie. Jak pomyślałem tak zrobiłem . Jutro muszę iść zamówić. Ciekaw jestem ile to będzie kosztować....
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-08, 01:02
CINO napisał/a:
Wkurzyłem się i mówię sobie jeśli jest po jednej stronie a po drugiej nie ma to wyrwę tą drugą pomierzy się i zamówie sobie dwie. Jak pomyślałem tak zrobiłem . Jutro muszę iść zamówić. Ciekaw jestem ile to będzie kosztować....
ale nerwus... oby ci to wyrywnie bokiem nie wyszlo
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Paź 2008 Posty: 271 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-09, 01:53
nie wiem czy ma to jakis wiekszy sens....osuszanie auta teraz kiedy tyle sniegu i wogole....wieczorem gazety,rano sucho...i wieczorem gazety bo znowu zaje...auto sniegiem...nawet jak trzepiesz buty nie idzie nie zasyfic auta...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-01-09, 07:50
Ja na szczęście nie mam takiego problemu. Ni parują mi szyby, co najwyżej tylna. Parują jak więcej osób wiozę ale to normalne. Wtedy nawiew na maksa lekko szybki uchylić i po parze.
Silnik: 1,6 75KM
Wiek: 49 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 35 Skąd: piotrków tryb
Wysłany: 2009-02-26, 19:12
Ja mam klimę i szyby parują podejrzewam dlatego, że klima się wcale nie załącza, co prawda sprężarka się załącza ale przewody i chłodnica klimy są zimne
fajny patent lukasz_lwo dzisiaj opracował. Dla jednych nie będzie to nic nowego a dla innych super wiadomość.
Wiadomo, że w naszych ventkach nie ma opcji ustawienia dmuchawy na szybę oraz na nogi.... ale jeżeli damy pokrętło na środek pomiędzy szybę i nogi, to wówczas uzyskujemy taki efekt jak w samochodach nowego typu. Normalnie śmialiśmy się jak małe dzieci super sprawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum