Mam następujące pytanie, czy techniczne jest możliwa zamiana fotela kierowcy z fotelem pasażera? Zauważyłem że do fotela przykręcony jest uchwyt pasa, ale czy można to jakoś przekręcić na drugą stronę?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-13, 10:54
Niestety nic nie podpowiem....
sam musze tam pogrzebac....
gdyż czasami fotel mi zaskrzypieć potrafi...
być może ten kilka rzuci jakieś światło na Twoją sprawę
http://forum.vwvento.org/...highlight=fotel
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-12-13, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
Mam następujące pytanie, czy techniczne jest możliwa zamiana fotela kierowcy z fotelem pasażera
na pewno pokrętła regulacji fotela zamienia sie miejscami,po zamianie będziesz miał je od strony konsoli wiec trudność w regulacji dodatkowo plastik dolny bedzie zamieni sie miejscami a z nim na bank będzie problem bo próbowałem go zdemontować u siebie i nie mogłem poradzić sobie z tym przez pokrętło ustawienia kota oparcia fotela ,dodatkowo z reguły fotel kierowcy jest bardziej wyposażony a pasażera mniej chodź nie jest to regułą
Tygrysisko napisał/a:
przecież sporo osób z tego forum zmieniało fotele.
owszem ale kompletne siedzenia z innego auta, a nie zamiana swoich w aucie.
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
No przypatrzyłem się fotelom i największy problem będzie z tymi uchwytami do pasów trzeba je przenieść na drugą stronę a tu już będzie problem, bo w siedzeniach po drugiej stronie są tylko ślizgi.
krzeszak napisał/a:
dodatkowo z reguły fotel kierowcy jest bardziej wyposażony a pasażera mniej chodź nie jest to regułą
U mnie jest na odwrót, fotele były zmieniane za poprzedniego właściciela i są to fotele z angielskiej wersji golfa, więc regulację ma pasażer.
Ostatnio zmieniony przez piotrek_inf 2008-12-13, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
piotrek_inf, - czułem ze nie będzie prosta sprawa ,zostaje podmianka na inne ,można komplet i za 150zl wyrwać z tylną kanapa ,wrzuć foty co Cię interesuje to sie poszuka
no powiem Ci niespotykany wzór kurna może być ciężko chyba żeby szukać czegoś innego ?A wogule to dziwne połączenie bo decha czarna a rączki w drzwiach szare
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-12-13, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
piotrek_inf, - jak coś znajdę na pewno Ci zapodam
takie mam i ja w swoim do twoich boczków by podpasywało a z czasem dokupi byś boczki bo są dość popularne
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=3531
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-12-13, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-13, 12:34
No i można jeszcze ładne pokrowce kupić, to już w ogóle praktyczne... Ściągasz, pierzesz i dalej czyste fotele Fakt dziwne połączenie. Przeważnie jak jasna tapicerka to i jasna decha jest
dziwne połączenie. Przeważnie jak jasna tapicerka to i jasna decha jest
właśnie ,ale tłumaczy to fakt ze ktoś wpakował fotele z anglika pewnie za frei to i boczki zmienił bo to raczej jest nienormalna by tak było oryginalnie
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-13, 13:02
Są takie pokrowce bo widziałem na giełdzie samochodowej. Tylko że nie kupowałem bo były po .....150 zł. Fakt że ładne były ale ta cena, za to by właśnie komplet foteli z kanapą wyrwał.
Mialem przerabiane fotel w Kadziu tak. Tzn i kierowcy i pasazera sa prawe czyli pasazera. Szyny byly zmieniane, a mechanizm zapinania pasa byl na srubie wiec wystarczylo go odkrecic i przerzucic na druga strone.
W ventce tylko raz wyciagalem fotel, zdziwilem sie ze jest mocowany tylko na 1 srube a nie jak w kadziu na 4. Reszta fotela trzyma sie na szynach, ktore sa w podlodze, a w nie wsuwa sie fotel.
Najlatwiej byloby wymontowac 2 fotele i sprawdzic czy da sie wlozyc na druga strone. Empirycznie Akurat przez to, ze jest 1 sruba wymiana fotela to max 3min.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wyjmowałem fotele, bardzo łatwo się wyjmuje, ale problem polega w tym, że nie mam miejsca na przykręcenie mechanizmu zapinania pasa z drugiej strony fotela, po prostu do rurki która kończ się ślizgiem jest przyspawany kawałek blachy i do tej blachy przykręcony jest uchwyt pasa, że tak to nazwę. Żeby to przenieść na drugą stronę trzeba by spawać taki sam kawałek blachy z drugiej strony fotela.
dokładnie nie ma wyjścia trzeba szukać innych foteli tu gościu sie ogłasza ze ma graty z golfa III i vento nie tak daleko od Ciebie mozesz i sam podjechać jak by coś miał:
http://otomoto.pl/volkswa...a-C7189436.html
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-12-13, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-13, 23:54
Da się, ale sporo tym roboty, tj. jak robiłem u siebie wnętrze od nowa to gadałem z tapicerem właśnie o takiej opcji, która robił w golfiku który tam stał. Mówił, że jest to możliwe...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum