Wysłany: 2008-12-01, 20:04 Pomocy w doborze łożysk!
Witam chcem zamowic te łozyska na allegro i chcem byc teraz pewny ze dobre zamowie mozecie mi dac pare linkow ktore moge ewentualnie zamowic?? z gory dzieki
przeglądałem allegro i nie widzę łożysk ani SKF ani Ruville ,wiec na twoim miejscu bym sobie allegro odpuścił, pojedz do Wrocławia do porządnego sklepu dostaniesz na pewno od reki ,będziesz widział co bierzesz dostaniesz fakturę itd.No ale decyzja należy do Ciebie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
no to kup to drugie za 89 to samo a 30zł droższe. Może gość ma dojścia do tanich części ale widać dużo jest takich łożysk w takich cenach. Podejrzane jest łożysko za 25zł bo i takie się zdarzają
Panowie na zdjęciu to może być wszystko ...ale co dostaniesz w pace tego nie wiesz ..a o jakości przekonasz sie dopiero po paru tys. ...dlatego ja wszelkie sklepy internetowe dalekim łukiem omijam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-01, 22:26
Ok dzięki za plusika....ale nie zasługuję na niego
cofnąłem punkcik dla siebie bo przecież tylko tematy scaliłem, a nie pomogłem i byłoby to nieuczciwe w stosunku do innych.
Także życzę udanych i owocnych zakupów oraz trafienia na odpowiednie łożyska.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-12-01, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Panowie z tym SKF to bym też nie przesadzał czasami i w nim te trafia się tajwan
SKF nie jest made in Tajwan a jak takie trafiłeś to przykre ,dlatego od samego początku piszemy ze orginal a nie podróby, i trzeba patrzyć co sie bierze i gdzie sie dokonuje zakupu
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-02, 21:00
Z tymi łozyskami to dziwna sprawa.
Daro, tam u Ciebie w kraśniku robią solidne łożyska...często je kupuję (nie do furki) raz postanowiłem pojechać do fabryki...i co się okazało...inne opakowanie i w ogóle.
Także ja bym się tu nie ślinił pod konkretnym adresem że to te mają być na bank i będą dobre...po prostu nie trzeba trafiać na podróby a to ciężka sprawa...i przez to firmy tracą na renomie.
dlatego od samego początku piszemy ze orginal a nie podróby
A Ty myślisz, ze oryginał, to gdzie robiony, jak nie w Chinach?
Prosty przykład: mam telefon Nokia. bateria Nokia, oryginalna, a na baterii: Made in China
To tak samo, jak z tą popularną zupką chińską: Zupa chińska, ale robiona w radomiu.
Dokładnie tak. A Ty myślisz np., że te nowe telewizory ( w sensie komponenty wewnętrzne), to co producent, to inne rozwiązanie? Guzik. Wszystko jest składane na jednej taśmie, tylko pani, co montowała jeden, przykleja nalepkę Samsung, druga LG, trzecia Sony itd. eraz, to w ogóle wszystko jest ontowane i skladane w Chinach, a tam nawet przyklejają plakietkę: Made in Germany itd. Tez tak robią i mnie to już nie dziwi. Tylko ubolewam nad tym...
nie jeszcze nie zamowiłem jutro jak bede miał czas to podjade do sklepu zapytam sie czy sa na stanie i jakie ceny i zobacze jak one wygladaja jak da rade:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum