Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-27, 15:58
Takie same G. jak Xeramic do oczyszczania wtrysków, silnika, układu paliwowego, polepsza osiągi, zmniejsza spalanie i inne cuda. Wystarczy wyjeździć 1 zbiornik paliwa z zastosowaniem Xeramica i poczujesz różnicę..... taką że wyjeb.... 30 PLN-ów w błoto.
Tak jak nigdy już nie uwierzę w żadne dodatki do paliw czy olejów. Oprócz jednego który stosowałem przez rok.... był to Uniben że by zrobić z Pb Etylinę jak kaszlakiem jeździłem.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-11-27, 17:34
No ok.
przyjmijmy że ten specyfik odbudowuje silnik,
czyli zużyte pierścienie staja się nowe,
tłoki, wał, korbowody tam samo...
więc co się dzieje z elementami gumowymi
np uszczelniaczami zaworowymi...
tez stają się pokryte metalem czy czymś tam-tak
więc staja sie straszliwie twarde.
a twarde uszczelniacze zaworowe
to ciągłe wlewanie oleje do silnika w hektolitrach.
Jak dal mnie to ktoś wymyślił jakiś biznes
i chce zbić na tym pieniądze.
A nie dosyć że ten ceramizer nie pomoże
to zapewne jeszcze zaszkodzi.
No ok.
przyjmijmy że ten specyfik odbudowuje silnik,
czyli zużyte pierścienie staja się nowe,
tłoki, wał, korbowody tam samo...
więc co się dzieje z elementami gumowymi
.
Piszą, że to ceramizacja powierzchni metalowych.
"Na skutek wysokiej lokalnej temperatury (ponad 900 oC), powstającej w miejscach lokalnego tarcia, następuje "topnienie" ceramizera®. "Stopione" cząsteczki ceramizera®, charakteryzują się wysokim stopniem adhezji (łączenia) z metalem, przenoszą cząsteczki metalu zawarte w oleju lub smarze w zużyte miejsca (selektywne przenoszenie), gdzie występuje podwyższona temperatura, spowodowana tarciem i tam dyfundują. W tych miejscach połączone cząsteczki metalu i ceramizera® (dyfundując), odbudowują powierzchnie, tworząc warstwę ceramiczno-metalową. W rezultacie dyfuzji ceramizera® z metalową powierzchnią, polepsza się struktura siatki krystalicznej metalu i tym samym utwardza i wypełnia się warstwa wierzchnia (powstaje trwała nierozerwalna ceramiczno-metalowa warstwa ochronna)."
A czy działa to ja nie wiem. Dlatego wywołałem dyskusję
Dobre pytanie KAISER, coś nie tak u Ciebie z silnikiem
Silnik ma 300 000 km przebiegu. Robię 10-12 tys. km na miesiąc.
Gdyby to działało i zabezpieczałoby silnik na około 70 tys. km (tak piszą) to byłoby fajnie.
Poza tym przyszła zima i czasem mam kłopoty z rozruchem.
Sprawdziłem świece. Wymieniłem jedną. Mam świeży olej i filtr oleju.
Piszą, że ceramizer zmniejsza tarcie i przez to ułatwia rozruch...
Tylko mnie teraz nie atakujcie za ten ceramizer
Z takiej dyskusji może wyjść tylko coś dobrego... jak sądzę
Tak ale na Allegro są opinie o sprzedawcy a nie o towarze
Generalnie tak ale przejrzałem trochę z wyszukiwaniem słowa "działa" na stronie.
Kilka pozycji się znalazło - więc nie tylko o nim ale też o tym produkcie.
Na forum nexii wlasnie 2 kolegow wlalo to cudo, nie wiem dokladnie jakiej marki. Narazie jest w fazie testow. Ja tego uzywac nie bede nawet w Kadziu. Jak ma mocny akumulator to pali od strzalu. Bo jak jest cieply silnik to pali z przyslowiowego polobrotu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-27, 22:00
to jest jak z magnetyzerami, ludzie co to sprzedają tez maja masę pozytywów bo udało się przekonać kupujących że to działa, a to działa tylko na psychikę kupującego, nic poza tym.
Nigdy nie dolewałem i nigdy nie doleję nic do oleju silnikowego, takie specyfiki nic nie dają, a wręcz czasem mogą zaszkodzić.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
jeśli dobrze pamiętam to na zlocie było jedno vento z tym silnikiem co miało 540 tys km...także jeszcze sporo przed Tobą
Dobrze tygrysie pamietasz ten Ventolot to 1,9 SDI onimka. Na hamowni pokazalo 63 kuce a fabrycznie tylko jeden wiecej był. Furak smiga na oszczednosciach, stacji paliw nie widzial zero remontu silnika a pali na dotyk i smiga ze az milo prosty dieselek jest nie do zdarcia
Co do ceramizerow i innych wynalazkow lanych do oleju to jak juz silnik pada i chcesz go pogonic na gieldzie oszukujac kupujacego to mozna zaryzykowac i zalac.
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2008-11-28, 08:23, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli komuś zależy na czystości silnika i w ogóle... to niech przy wymianie oleju zaleje nowym, przejeździ się z kilka klimoetrów, wyleje go i zaleje raz jeszcze nowym. Przynajmniej to będzi ebezpieczny manewr, a nie jakies gówna...
Jeżeli komuś zależy na czystości silnika i w ogóle... to niech przy wymianie oleju zaleje nowym, przejeździ się z kilka klimoetrów, wyleje go i zaleje raz jeszcze nowym. Przynajmniej to będzi ebezpieczny manewr, a nie jakies gówna...
Moglbys zmieniac po 10 razy w dieslu olej a i tak zaraz bedzie czarny
Oczywsicie, ze nie. Poza tym zbyt czesta wymiana oleju tez nie jest wskazana. Co za duzo to nei zdrowo;)
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-29, 11:36
Jak masz półsyntetyk i nigdzie Ci nie wycieka i nie pobiera za dużo to zostań przy nim. A parę złotych na olej ..... sam napisałeś że ten ceramizer 50 złociszy kosztuje to chyba za za parę złotych więcej kupić semi Lotosu i go spuścić i nalać nowy olej, może też być Lotosu to to samo co inne oleje i dużo tańszy.
cinek82, po mineralnym lotosa hydro-popychacze klepia. Ja do siebie nie leje minerala bo mam turbo, ale do nexii swojej lalem. Inni co zalewali lotosa minerala mowili to samo, ze klepie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum