Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-08, 09:46
No właśnie nie przymulony. Już kiedyś o tym pisaliśmy i kilka razy go tak przepalałem powyżej 4 tysi. Spróbuję w przyszłym tygodniu kupić ten czujnik i zobaczę co się będzie działo. Skoro już drugi mechanik powiedział że nie może pokazywać żadnych błędów to coś w tym jest. I jeszcze Spyro mówi że auto dostało nowe życie. Może wystarczy sam czujnik wymienić. Jak kupowałem tą cewkę to sklepowy też mówił o czujniku halla że jak jest walnięty to samochód się dziwnie zachowuje podczas jazdy, właśnie zamula. Ale wtedy kupiłem tylko cewkę bo szwagier obstawiał że to właśnie ona padła.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-11-09, 12:25
1100zł jeszcze nie tak żle w porównaniu do tego ile wydałeś na gaz i paliwo ostatnio wydałeś. Cena samego aparatu nie taka zła w porównianiu do używki. Cena robocizny jest powalająca. Widzisz, mówiłem Ci żeby dać furkę do ASO, a nie do wałów, którzy nie mają pojęcia. Miejmy nadzieję, że coś to pomoze na spalanie.........Ja też mysle coraz częściej o zmianie auta......mimo,że nie psuje się aż tak często. A jak już to są jakieś pierdoły,które mój Ojciec naprawi, albo ja sam.Nie sprzedawaj furki, trzymaj i dbaj. Wiem, że to śmieszne, ale ja chyba nie sprzedam, kiedyś to może być warte kupę kasy, jak Warszawa albo Syrenka.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-09, 22:08
spyro napisał/a:
Zobaczymy jak będzie ze spalaniem.
Wydaje mnie sie że będzie lepiej tzn. będzie mniej chlapał oktanów. Ale daj znać bo ja ostatnio tylko tym żyję, że ten czujnik (bo raczej w moim przypadku nie cały aparat), jest winowajcą w tym dławieniu i podwyższonym spalaniu. Koniecznie się odezwij w tej sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum