Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2006-06-02, 19:08 Guma
Witam.
Mam prośbe do wszystkich.
Poszukuję tej gumy, przez którą przechodzi przewód z kabelkami do świateł w klapie bagażnika. W miejscu gdzie przewód "opuszcza" wnętrze bagażnika i wychodzi na zewnątrz (od wewnątrz lewego błotnika - patrząc od tułu autka) jest u mnie niestety (od wczoraj) otwór, normalnie zakryty właśnie tą gumą. Teraz jakikolwiek deszcz to ryzyko że będę miał w bagażniku powódź.
Niestety nie mam teraz możiwości zrobienia fotki, a to by załatwiło sprawę z tłumaczeniem o co mi chodzi.
Ale myślę, że każdy zrozumie....
Gdyby ktoś z Was natknął się na coś podobnego na necie, lub znalazł ogłoszenie o sprzedaży Ventyla na części to proszę o info. Również na maila (fundak@wp.pl) .
Pomożecie mi i mojemu Ventylkowi....
Dzięki i pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-02, 20:05
Tak, z takim małymi rzeczami to najlepiej szukać na szrotach, albo na Allegro wśród ludzi sprzedających auta na części... Swoją drogą to chyba nieloegalne ściąganie auta, po czym rozbieranie go na części
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-06-03, 20:07
Legalne jak najbardziej, ale nielegalne jest nieopłacanie akcyzy i podatku. Z drugiej jednak strony legalność akcyzy w świetle przepisów europejskich jest mocno wątpliwa. I uwaga koncowa-złodziei strasznie wkurza, kiedy się ich okrada...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-03, 22:58
No tak, o tym słyszałem, że to akcyze chodzi... No to śmiało do zakupów A co do akzycy w końcu z nią coś zrobią, przecież trybunał już to zakwestionował i Polska mam to zmienić, stąd pewnie podatek ekologiczny...
Wysłany: 2006-06-05, 00:47
To prawda, ale wiele rzeczy pasuje od Golfa III, których to jest masa wszędzie. Chociaż ostatnimi czasy widzę masę Ventek na części np. na Allegro. Dużo Ventek najechało z Zachodu, więc i części zaczęło się robić coraz więcej. Pamiętam jak kupiłem Ventkę 6 lat temu to nie było dosłownie nic do nich, ciężko było nawet znaleźc nowe zaminniki, bo bardzo mało Ventek jeździło po polskich ulicahc. W sumie nie dziwie się, bo były bardzo drogie w porównaniu z Golfem (kupując nowy w salonie), więc każdy wolał kupić Golfa za dużo mniejsza kaskę. Teraz ceny są bardzo podobne, wszystko uregulowało się z otwarciem granic jak weszliśmy do UE, ludzie poprzywozili Ventki w dużych ilościach z Niemiec, Belgii, Holandii itp, więc i części zaczęto dużo sprowadzać, i nowych i uzywanych i wreszcie we wszystkich katalogach, nawet małych firm produkujących zaminniki wszelkiego typu pojawiło się Vento... Wielkrotnie wściekałem sie jak proponowali mi coś od Glofa a po kupnie i zawiezieniu do mehcaniora okazywało się, że nie pasuje, a teraz wszystko jest w katalogach...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-06-10, 21:53
Waldek A spróbuj dopasować naprzykład od jakiegoś FSO albo OPLA , z tego co pamiętam to w Astrze była podobna gumka . Popytaj w sklepach z częściami do aut .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum