dzisiaj gadałem z gościem co na allegro wystawia osłony pod silnik i tez na 100% nie daje pewności ze będzie pasować ,ale twierdzi ze ludzie kupują! tu link do aukcji http://autocentrum.allegr...?item=335947943
i co to teraz zrobić???
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 2.0 115 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 132 Skąd: Reszel (Warmia)
Wysłany: 2008-05-05, 17:17
Powinna pasować.
Moja też jest niby od Golfa III. A oznaczenie w sklepie miała takie samo jak na tej aukcji - "Golf III \ Vento". Tylko jak mi gość zakładał, to dowiercił dodatkowo dwa otwory w podwoziu, tak dla pewności.
I tradycyjnie zdjęć znów nie mam . Ale nie mam niestety możliwości skorzystania z kanału i chyba musisz mi uwierzyć na słowo, że pasuje .
ale w tym ogloszeniu które podalem zauwazylem ze na jednym zdjęciu są wyciecia na brzegu a to na którym pisze vento ma prosty bez wyciec rant, nic juz nie czaje
Sir_Kamil, - ty masz 2.0 silnik moze dlatego pasi?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-05, 21:20
nikt nie chce zrobić osłon dla benzynówek 8 V. Ta firma c gadałem robi osłony dla silników 16V i podobno nie będzie pasować do naszych poczciwych ośmiozaworowców...
A nie moga zrobić specjalnie pod ośmiozaworówki 1.8? Wziąść od Ciebie np. szablon?
[ Dodano: 2008-05-05, 21:23 ]
A nie moga zrobić specjalnie pod ośmiozaworówki 1.8? Wziąść od Ciebie np. szablon? Na pewno nie Ty jeden bys na takie coś reflektował, więc znalazło by się pewnie więcej osób, więc czemu mięli by nie zrobić...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-05, 21:27
tak im napisałem, że będzie nas trochę osób, że pisze w imieniu klubu ale odpowiedź była bardzo zdawkowa: nie robie i nie zamierzają robić, bo producent nie przewidział takiej osłony.
Jako, że to wielka firma to naskrobie im pisemko i wyślę normalnie, pocztą polską jako stowarzyszenie i zobaczymy co odpowiedzą wtedy.
Ciekaw jestem co za problem zrobic taką osłonę. Nie dość, że przecież my byśmy takie osłony kupili, to na dodatek rzucą w allegro i równiez inne osoby spoza naszego hlubu kupilyby, bo wiem, że na pewno tak by było. Troszkę tego nie rozumiem. Co innego, jakby na prawde technologia konstrukcyjna aż tak mocno odbiegała od standardów, albo jakby to było nietypowe auto, duży fiacior, polonez czy maluch... A przeciez Vent, czy golfów jeździ po Polsce trochę i ciut ciut więcej, więc mięli by z tego duże zyski.
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Kwi 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-05-05, 21:35
popieram popieram, ale tak na marginesie po co wam osłona silnika od spodu??
a poza tym nie wydaje mi sie oby był problem z dopasowaniem 16v czy 8v skrzynia, miska, zawieszenie niewiele sie różnią
[ Dodano: 2008-05-05, 21:36 ]
ps chyba że chodzi o zawias od gt-ka
Silnik: 2.0 115 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 132 Skąd: Reszel (Warmia)
Wysłany: 2008-05-06, 13:42
spyro napisał/a:
nikt nie chce zrobić osłon dla benzynówek 8 V. Ta firma c gadałem robi osłony dla silników 16V i podobno nie będzie pasować do naszych poczciwych ośmiozaworowców...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-07, 14:20
Kanału w garażu nie mam, ale mam dobre miejsce niedaleko domu gdzie olej wymieniam i gdzie da się pod auto wejść, także przy najbliższej okazji pomierzę....
Tylko teraz gdzie te dziury są..?? Żebym wiedział gdzie szukać.....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-05-07, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
ale mam dobre miejsce niedaleko domu gdzie olej wymieniam i gdzie da się pod auto wejść,
Tygrysisko napisał/a:
nie wiem czy fota wyjdzie bo sam się pod silnik ledwo wciskam a zrobić zdjęcie to nie wiem
nie aż o takim poświeceniu nie mówiłem, to ekstremalne warunki ,odpuść sobie Tygrysisko, może ktoś z kolegów ma kanał i chce to pstryknie foto bez wysilku i narażania życia...
Spytałem się jeszcze na allegro dystrybutora czy firmy, która ma takie oslony i to, co odpisali:
Cytat:
Dziękujemy za zainteresowanie naszym produktem .
Przykro nam , ale nie mamy w ofercie osłony do Pana modelu .
Według danych katalogowych nie jest przewidziana w oryginale osłona do tego samochodu .
o, że nei jest przewidziana, nie znaczy, że ma jej nie być. Co z tego, że prodycent nie przewidział, ale co za problem zrobić taką... Masakra, i to jest firma?
[ Dodano: 2008-05-07, 16:11 ]
Ale to juz chyba taki bajer, no nie? Spełnia ona w ogóle jakies tam zadanie? Tez tak myślałem o niej, co by tez nie założyć.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2008-05-07, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-07, 16:35
krzeszak napisał/a:
ja mam oryginał
Jo tyż .
Ale jest tak popękana, że pewnie niedługo sama odpadnie .
Co do zdjęć.... nie obiecuję, ale może uda mi się zrobić parę fotek w piątek. Mam zamiar zajechać do warsztatu na kanał, żeby mi sprawdzili układ wydechowy. Coś mi w nim dzwoni pod podwoziem, jak jest na biegu jałowym, a rano nie zawsze chce "zakręcić" za pierwszym razem, chociaż do niedawna nie było z tym problemu .
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-05-07, 17:49
krzeszak napisał/a:
to ekstremalne warunki ,odpuść sobie Tygrysisko
Aż tak źle nie jest...zawsze olej w ten sposób wymieniam i terqaz dałbym radę...ale mi chodziło o to że aparat moze nie objąć obiektywem całego tego miejsca z bliskiej odległości..
sebastian napisał/a:
A jak z tą osłoną z tyłu pod bagażnikiem? M
A jest cos takiego??....kurcze ja to nie wiem czy mam czy nie ale chyba nie tylko zbiornik sam
Sir_Kamil napisał/a:
Coś mi w nim dzwoni pod podwoziem, jak jest na biegu jałowym, a rano nie zawsze chce "zakręcić" za pierwszym razem, chociaż do niedawna nie było z tym problemu
Może kawałek katalizatora odpadł i trochę przytkał wydech i stąd problemy z odpalenie...
Wysłany: 2008-05-07, 19:24
sebastian napisał/a:
Jak dzwoni, to albo tłumik się wysypał i jego resztki dzwonią w środku, albo katalizator...
Tygrysisko napisał/a:
Może kawałek katalizatora odpadł i trochę przytkał wydech i stąd problemy z odpalenie...
Obstawiam podobnie, ale chcę mieć pewność
Tygrysisko - Ty i Spyro dostaliście ode mnie po plusie odnośnie tematu benzyny. Okazało się, że końcówka przewodu była nieźle popękana .
No i w zasadzie niepotrzebnie kupiłem nowy regulator ciśnienia paliwa .
Wysłany: 2008-05-09, 19:23
No to pożegnałem się z katalizatorem ... rozsypał się biedaczek .
Wypadałoby go czymś zastąpić. W zasadzie biorę dwie rzeczy pod uwagę: albo strumienica albo ten "niby" katalizator z Allegro http://moto.allegro.pl/it..._vw_vento.html.
I jeszcze takie pytanko - co później zrobić z sondą lambdą . Wycinać w strumienicy dziurę ?
_________________ Było Vento....nie ma Vento...
Ostatnio zmieniony przez Sir_Kamil 2008-05-09, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-09, 19:31
Tygrysisko napisał/a:
Ale obudowa kata jest ok??
Bo słyszałem że niektórzy kupują katalizatory i do środka wwalają strumienice...i z zewnątrz nie widać różnicy...
Na Allegro jest pełno tych strumienic w obudowach katalizatorów. Tylko gdzie później wepchnąć sondę lambdę ?
I jestem ciekaw, jak taka strumienica wpływa na osiągi samochodu, moc, spalanie itp.
Bo widzę, że wszędzie na Allegro wymieniają tylko zalety strumienic. Ale jakieś wady na pewno są .
_________________ Było Vento....nie ma Vento...
Ostatnio zmieniony przez Sir_Kamil 2008-05-09, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum