witam wszystkich dawno nic sie niepsulo w moin venciaku jakies 2 tygodnie a teraz mam problem a mianowicie gdy odpale auto rano wszystko jest niby dobrze ale jak joz sie przejade i sie troche rozgrzeje to zaczynaja sie schody gdy wyzuce na luz i puszcze pedala albo czasami zgasnie mi auto albo obroty spadna do normalnego pulapu tak kolo 800 a potem jest takie jak by wachniecie spadek i po chwili wzros tak do 1100 1200 i znowu spadek do 800 i czynnosc sie powtaza za kazdym razem co to moze byc pomuzcie szukalem joz na forum ale kazdy ma do tych objawow jak moje cos jeszcze albo gasnie albo dlawi sie albo niepali a moj pali jezdzi tylko tak nierowno chodzi
_________________ pozdro dla fanow ventka
Ostatnio zmieniony przez spyro 2008-02-08, 11:02, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2008-02-09, 13:39
Na dzień dobry,silnik krokowy.Jest gaz?Jak jest to czy jest emulator lambdy?2 czujnik tpc moze byc wytarta sciezka oporowa i tak wariuje.Jesli silnik krokowy to nmam do sprzedania orginal boscha za 50 zl + wysylka.
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2008-02-13, 11:06
macko208 napisał/a:
a jak można sprawić czy silnik krokowy jest dobry czy nie
Przy silniku jest okragle zlacze przy wlaczonym zaplonie odpinasz je przekrecajac w lewo i za kilka sekund podlaczasz ponownie.Wtedy bedzie slychac takie bzyczenie to silnik krokowy ustawia przepustnice.Jesli nie slychac to wiadomo.Drugi sposob to na odpalonym silniku pociagnac za linke od gazu i dodac mu gazu potem puscic i obserwowac czy rusza sie samoistnie przepustnica a scislej to na czym jest zamocowana linka gazu.Bedzie widac jak silnik jest sprawny ze sie rusza.
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum