witam ponownie, wiem ze juz pewnie ten temat był ale szukałem i nic nieznalazłem,< nieszukałem dokładnie bo to tego tam jest baaaardzo duzo> znów pewnie dostane ochrzan , ale spytam sie mimo to, mam taki problem jak chce zapalic samochód to zadko mi sie to zdarza za 1 razem, musze przekręcic stacyjke i ponownie zapalać, a efekt jest taki ze jak zapalam to nieświeca mi sie kontrolki przy przekręceniu gasną, dopiero po ponownym zapalaniu kontrolki sie świeca i samochód zapala , co to moze być???
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-01-24, 22:03
Ja miałem raz przypadek że kontrolki wszystkie się paliły tak jak powinny
A dopiero jak przekręciłem dalej na rozruch to gasły
Rozrusznik kręcił a zapłonu nie było
ale narazie pali więc niebede ruszał , aleeee jak mi sie to stanie gdzies po drodze i juz niezapali czy jest jakis szybki sposób zeby uruchomić samochód??
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-25, 10:54
Cytat:
a czy w vencie jest kontrolka rezerwy paliwa??
chłopie czy ty zaczniesz wreszcie używać opcji szukaj na forum? Po ra setny zadajesz [pytanie któe wielokrotnie było poruszane na forum, także zanim cokolwiek napiszesz, bardzo prosze najpierw zobacz czy na forum nie pisaliśmy juz o tym!
Poza tym pilnuj się tematów. Co ma rezerwa paliwa w Vento do tematu nie zawsze zapala?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-25, 21:18
doprecyzuj pytanie szukając i znajdziesz, np wybierz dział, jak szukasz rozwiązania swojego problemu to zawężasz do działu mam problem, jak szukasz powiedzmy odpowiedzi napytanie odnośnie tuningu szukasz w dziale tuning itp itd
Wysłany: 2008-01-26, 11:12
Cytat:
no ale po to jest to forum zeby pisac i odświerzać, pozatym każdy czyta najświerzsze posty a nie stare więc jest większa szansa na odpowiedz
robisz OT ciągle...
Forum jest po to żeby sobie pomagać a nie wypisywac po sto razy to samo. Niektórzy czytaja najświeższe wątki to prawda, wystarczy że wpiszesz się w stary wątek o temacie który Cię interesuje i automaten wątek ten będzie u samej góry jako najświeższy.
Więcej o tym gadać już nie będę, stosuj się do regulaminu forum a unikniesz usuwania postów.
pozdrawiam
Wysłany: 2008-01-26, 14:53
dokłądnie, także śmiało odkopuj stare teaty zamiast tworzyćnowe. No koniec OT (OffTopic), bo temat o czym innym jest i komuś robimy bałagan w temacie...
dokładnie tak robimy i dlatego mało kto wszystko czyta a najwazniejsze moze byc na końcu, ja moge komus poradzic na taki objaw, jak zapalam i mi gasna te kontrolki to trzymam dalej i w międzyczasie mocno poruszam kluczykiem niepuszczając razruchu wtedy mi odpala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum