Na wstępie dodam, że się nie znam więc pytam.
W Vento podczas spawania z lewej tylnej strony zapaliła styropianowa osłona na centralny zamek (raczej to on??) plus przetopiły się dwa przewody niebieski i czarny jakby podciśnieniowe bo przewodów w nich brak (??), po za tą nie przygodą nic nie było kombionowanie. Aku oczywiście odpięty w czasie spawania.
Objaw jest następujący: po przekręceniu stacyjki czasem od razu wszystko się zeruje (zegarek też więc pewnie odcina prąd??) a czasem zaświecą się kontrolki.
Przy próbie odpalenia zachowuje się następująco jak na nagraniach poniżej:
Początkowo myślałem że wina akumulatora więc podpiąłem go na klemy i odpalił od strzała i pracował bez zastrzeżeń. Następnego dnia podmieniony aku na 100% nowy sprawny a problem ten sam,
Przy zamykaniu z kluczyka centralka zamka w bagażniku (??) pracuje ok 2minuty lub więcej zanim przestanie po czym znowu wyje (nagrzewając się). Po "otworzeniu" wyje z min ale ponownie się nie włącza jak w przypadku zamknięcia.
plus przetopiły się dwa przewody niebieski i czarny jakby podciśnieniowe bo przewodów w nich brak
przewody połącz i sprawdź czy dalej gdzieś się nie potopiły. Podciśnieniowy musisz też połączyć bo sterowanie zamków w vento wykonywane jest właśnie podciśnieniem, stąd takie objawy pracy pompki.
Po tym filmiku wnosić mogę, że masę gdzieś zgubił. Połącz klemę masową, kablem rozruchowym, bezpośrednio do silnika. Jak to nie pomoże to klemę plusową, ponownie kablem rozruchowym, do śruby przy alternatorze lub przy rozruszniku (gdzie Ci wygodniej).
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
przewody połącz i sprawdź czy dalej gdzieś się nie potopiły. Podciśnieniowy musisz też połączyć bo sterowanie zamków w vento wykonywane jest właśnie podciśnieniem, stąd takie objawy pracy pompki.
Po tym filmiku wnosić mogę, że masę gdzieś zgubił. Połącz klemę masową, kablem rozruchowym, bezpośrednio do silnika. Jak to nie pomoże to klemę plusową, ponownie kablem rozruchowym, do śruby przy alternatorze lub przy rozruszniku (gdzie Ci wygodniej).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum