partyzant, silnik kaput od jakiegoś czasu, teraz już wiem że jak chce się dobrze uturbić to trzeba grubą kasę kłaść. Mam dwa warianty do wyboru u siebie i nie wiem do końca co wybrać. Ale nie o tym temat, u Ciebie dawca już stoi, powodzenia w swapie, w razie czego pomożesz? Co w a3? AGU, AUM, AUQ? A może BAM ?
Jak dla mnie najlepszym motorem jest VR5 170 kunia. Kolega swapował w GG i powiem wam jego b4 variant zap#$%#% aż miło . Spalanie w granicach 8 litrów benzin.
1.8T tylko z TT czyli najmocniejszy. Ewentualnie ASZ i do tego program.
Przemek, wg mnie vr5 to najgorsze co można zrobić, wkładasz 170km i na tym koniec w 1.8t masz ogromne możliwości tuningu, podnoszenia mocy. W tdi też 250km i koniec bo więcej wielkie koszty, 1.8t potencjał do 350km na seryjnym dole, jak trafisz dobre agu na starych dobrych korbach z s2 to i więcej też mu wiele nie zaszkodzi. partyzant, ja się jeszcze waham między ABF T a 1.8T robione na 300km. Po przygodzie z aam, tak mi to zryło banie, że zmieniam naciągi, drogie koła itp na więcej km pod maską Ale jak 1.8t to na pewno aum, auq lub może apx, bam jak kasy styknie. Więcej nie offtopuję, powodzenia w swapie
Takie zdjęcie wam rzucę na rozgrzewkę. Tarcze Bozarto GTR, z opinii które o nich słyszałem to są całkiem przyzwoite (to samo co Mikoda). Dobrze odprowadzają ciepło i się nie wichrują. No i cena bardzo fajny, gdyż tarcze 280mm + klocki TRW to koszt 362zł
Wpadła cała zawiecha, od Golfa GTI Edition.
Niestety właśnie przez nią całe prace nad Vencikiem stoją. Zawias leży w zakładzie i czeka na piaskowanie, a następnie malowanie prochem aczkolwiek firma leci sobie w kulki i już trzeci tydzień czekam
Oczywiście, lecą wszystkie nowe gumy zawieszenia, końcówki, swożnie itp, kompletna regeneracja hebli od gumek i tłoczków aż po odpowietrzniki.
Prawdopodobnie wyrzuce też korektor siły hamowania, gdyż na glebie i tak nie spełnia swojego zadania.
partyzant, co do korektora wystarczy go odpowiednio ustawić. Mówią że TRW trochę twarde do mikody Lecisz grubo z tematem, na wiosnę szykuje się sporo grubych projektów
Walić ten korektor Tylko przewody się ukręcają w nim
Nie słyszałem nic o tym że TRW za twarde, ale to się okaże
Gdyby to nie było w zestawie sprzedawane (klocki + tarcze) to by wpadły Mikody i klocki Ferrodo, ale cena Bozarto była bardzo ciekawa i zaryzykowałem
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-12-17, 17:38
Mikoda robi niezłe tarcze to pochodne tarcze co speedlayne sprzedawane przez intercars na których jeździłem trochę. Aczkolwiek teraz nie polecam zestawów brembo+ferrodo bo strasznie piszczą. A co do tematu to czekamy na kolejne aktuale bo temat zapowiada się bardzo ciekawie.
tom cio, poszerzenia w stylu golfa którego wstawiałeś w innym temacie
Przedni zderzak z dokładkami to moja mała tajemnica. Z tyłu na klapie duck tail.
Koła to szeroka stal strukturalna jak starczy pieniędzy, a wtedy zagoszczą wymiary 16x9 i 16x10j.
Do tego półklatka z tyłu, a wewnątrz pasy szelkowe i sportowa kierownica.
Właściwie to wyjdzie taki remix JDM'u, DTM'u i German Style'u
Ostatnio zmieniony przez partyzant 2015-01-13, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
No jak będzie w full pakiecie to może wyjść coś ciekawego i ten wydech będzie tam pasował. Na pewno będzie to coś nowego i będzie duża rozbieżność w opiniach Środek goły czy kanapy, boczki na miejscu?
tom cio, Środek zostaje cywilny, gdyż za często są wypady ze znajomymi i trzeba pomieścić te 5 osób Dołożona zostanie tylko tak jak pisałem; mała klatka, pasy szelkowe i kiera sportowa.
majkel00230, Z tymi dwoma wydechami to dzisiaj wieczorem pokombinuje, ale to może trochę za mocno s6 przypominać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum