Ale że amortyzatorów praktycznie nie miałem to do roboty jechałem 30km/h max bo tarło o nadkola. Następnego dnia kolega przywiózł prawie nowe amory ze sporęzynami od 2ki i po 2h auto wyglądało już tak:
Auto poszło trochę w górę, ale chociaż nie trze bo siedzi sztywniej. Z tyłu wygląda to tak:
No i z większych nowości to zajeździłem pompe wspomagania, wyje, przerwya i ogólnie chu**ia. Na szczęscie kiedyś mamie padła pompa i kupiła drugą, stara gdzieś leży to sobie zregeneruje
Kolor felg na razie zostaje tak jak teraz bo nawet pasuje. Może na wiosnę na czarno bedzie
Panowie, jest możliwość wypożyczenia tego sprzętu (zapomniałem teraz nazwy xD) to wyrolowania, nadkoli (poszerzenia wiecie o co chodzi) za 45zl na 24h. Zdążymy w jeden dzień zrobić 3 auta? Po takim zabiegu trzeba oczywiście malować nadkola nie?
dratek, nie wiem jak czasowo to schodzi, ale przecież nie macie tylko dnia jest jeszcze nocka A co do malowania, kumpel robił coś takiego i nie musiał malować, to pewnie zależy jaki lakier jest, widziałem też że oni podgrzewali opalarką, pewnie żeby nie popękał.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-09-22, 16:07
dratek napisał/a:
Dzisiaj zobaczymy kolega ma to samo w golfie z vento frontem i tragedii nie ma
Tragedii nie ma czy nie świeci gorzej niż ori (które swoją drogą szału jak wiadomo nie robią) ? Bo jeżeli jest jeszcze gorzej niż ori to zmiana jak dla mnie .
No ale ja jestem pragmatykiem i mody robię, aby polepszyć właściwości auta, bezpieczeństwo czy wygodę
Tragedii nie ma pod tym względem, że różnicy w świeceniu nie widac. Jest to najjaśniejsza folia jaka dostałem, poza tym 5 min i folia zerwana w razie czego
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-09-22, 18:46
Jak to jest najjasniejsza to Ja chyba biala mam u siebie nie no tak poważnie to tez mam folie u siebie jasna Oracala i lampy sa w wyglądzie jaśniejsze noi zarowki mam calkiem inne nie ori tylko jakies tam lepsiejsze
Np w razie nocy ? Nie no jeżeli faktycznie nie ma różnicy w porównaniu do ori to spoko
No np w razie nocy, czemu nie. Ogolnie jeśli będzie mi przeszkadzać to zerwę.
Janek, też mam jakieś lepsiejsze żarówki Może nie widać, ale świecą nawet nawet. Co do folii to jaśniejszej nie udało mi się dostać i czy twoja jaśniejsza czy moja to najlepiej porónać na żywo stawiając jednego obok drugiego. Dzisiaj jest pochmurno to i folia wydaje się czarna
hahaha Efekt super cieeemno Tylko tez jakos nie chce mi się wierzyć że to jest najjaśniejsza folia noo ale dobra, jak w nocy nie świeci gorzej niz ori to jest git, a gdzie zdjęcia tylnich lampek na vencie ?
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Panowie, kolega kupił sobie mfa do 3ki, ale zastanawia się czy jeśli nie podłączy czujnika oleju to czy będzie pokazywał spalanie i resztę informacji (oczywiście oprócz temp oleju )
No cóż. Czas na jakiegoś małego aktuala. Ventley jeździ i ma się raz lepiej raz gorzej. Czasami strzela fochy. Ostatnio miałem przygody z chłodnicą, spalaniem, gaśnięciem i takie tak głupoty Coś czuję, że kończy się silnik, ale nie wiem czy będzie w przyszłości (jak się ABS rozleci) jakiś większy swap (ABF, G60) czy może po prostu znów ABS tego nie wiem. WIem natomiast, że w dalszym ciągu stoję w miejscu z blachą gdyż nie ma sensu na zimę tego robić, a przynajmniej tak słyszałem. Z nowości to tak jak na zdjęciach widać. Wpadło MFA od tomcia . Zegary co prawda są czarne, ale pzełożyłem sobie czerwone wskazówki . No i maska została oklejona folią carbonową. Aha i jescze hak wyleciał, ale pozostał brzydki otwór. Po nowym roku wymieniam cały tłumik bo już nawet portkami przepuszcza. Blenda USA i lampy póki co leżą i czekają aż postanowie zamówić tablicę kwadratową.
Tzn o to właśnie mi chodziło Zastanawiam się czy nie zamówić tez na przód, tylko zwykła bo podobno nie odbijają światła, taka ochrona przed fotoradarami (tak mi się wydaje)
Właśnie tak myślę żeby tablicę dać niżej albo za szybę bo i tak będę przerabial ten zderzak na USA. Wiem ze większośc mnie za to skarci ale jest mniej roboty, szukania i mniej kasy niż oryginalny US. Oryginalne obrysy będą i zderzak na gładko. Co do carbonu to chyba tylko na zimę bo latem maska idzie do malowania chociaż im dłużej z tym jeżdżę tym bardziej mi się podoba. Aaa smoked jest taki ze nocą lepiej nie jeździc, nawet długie nie pomagają, ale z racji tego że skończył mi się przegląd to folia idzie do śmieci.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-12-30, 20:13
Teraz to szukaj połamanego zderzaka US żebyś miał wnęki na obrysy bo sam raczej nie zrobisz ich dobrze. A jak liczysz tylko wyciąć otwory na kształt obrysu to będą wystawać i lipnie wyglądać.
Teraz to szukaj połamanego zderzaka US żebyś miał wnęki na obrysy bo sam raczej nie zrobisz ich dobrze. A jak liczysz tylko wyciąć otwory na kształt obrysu to będą wystawać i lipnie wyglądać.
racja, jak wystają to lipnie wygląda bo mam w okolicy takiego golfa własnie i widziałęm, ale znowu zrobić wnęki to nie jest taka magia
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Takie tam. Kolejny element układanki. Dałem 140 razem z wysyłką więc myslę, że nie jest źle.
Pany. Mam możliość zakupu zderzaka na tył usa za śmieszne pieniądze. Problem jest jednak tego typu iż gość nie ma jak tego wysłać bo za duże wymiary jak na pocztę polską. Jest taka opcja żebym ja wysłał kureira do gościa za małe pieniądze? Małe mam na mysłi gdzieś ok 50zł ?
Ostatnio zmieniony przez dratek 2015-01-31, 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum