Witam mam na imię Mateusz mam 19 lat prawko mam od ponad roku , moje pierwsze auto miało być to opel corsa lecz po dłuzszych wpatrywaniach się kupiłem venciaka po którym polubiłem bardzo te auto od pierwszego spojrzenia i po przeczytaniu mnóstwo opinii itp.
Moje auto kupiłem bezpośrednio od policji ponieważ było one użytkowane w latach 1995-1999 o ile mi wiadomo miało dosyć sporawy przebieg ale wymieniłem filtry oleje itp.Obecnie ma 218 tys przebiegu. 1994r.1.8.90kw lpg.Wyposazenie ubogie bez klimy szyby na kolbe itp.
oto foty pozdrawiam
około 1.5l na 1000km:) tylko na końcu wydechu mam mokre od oleju i trochę kopci mi teraz bo dałem mu dawkę wyskoką maksimum żeby zobaczyć ile bierze , ale nie powiem bo odejście i normalnie wszystko ma tylko olej troche łyka
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-08-11, 07:56
Spore to branie oleju, ale skoro auto dobrze się zbiera, być może remont nie jest konieczny i olej spala uszczelniaczami lub gubi głowicą.
Co do pocenia się pod głowicą.....z tego co widzę poci się Ci się na kanale olejowym, a to nie ma za bardzo nic wspólnego z kompresją na garach. Też się tym swego czasu interesowałem, ale po opiniach wielu mechanikach i lekturze for w necie, doszedłem do wniosku, że ten typ tak ma.....mi też się delikatnie poci na kanale olejowym......i to gdzieś od 2005/2006 roku i nic się z tym nie dzieje.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-08-11, 09:34
A może koledze wydaje się ze się zbiera, może kolega nie wie ze się może zbierac lepiej? Ten silnik dobrze jeździ i potrafi zawstydzić niejedno lepsze autko Przy tym przebiegu Ja bym i tak zrobil remont silnika, pierścienie na bank styrane, uszczelniacze tez, noi pewnie na sumeringach olej ucieka sobie powoli
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-08-11, 12:47
Wszystko możliwe. Tak czy siak, remont generalny w 1.8 taniutki może nie jest, ale to grosze w porównaniu np z klekotem. Kilka dni temu oddawałem rzędową 6-tę w klekocie do remontu (przyłapało na panewce na głównym) i z ciekawości zapytałem ile kosztuje remont takiego 4-ro cylindrowego benzyniaka.....i totalna generalka w padlinie to 2000-2500zł......a sześciocylindrowy klekot będzie mnie kosztował w przedziale 7-12 tys zł. także z remontem w 1.8 nie ma co się łamać
Odejście ma zajebiste na benzynie to kosmos na gazie troszkę mniej ale na gazie się powinno jezdzić maks do 150 moim zdaniem.Tydzień temu na autostradzie A1 przypiłowałem go do 175 miał ponad 5 tyś obrotów lecz powyżej 5600 i tak nie ma silik już momentu obrotowego wiec to strata silnika. Doszedłem do wniosku z moim mechanikiem ze nie ma co wymieniać lub uszczelniać głowicy po prostu :
-nowy silniczek
-zmienić dotychczasowy olej super mobil 1000 15w-40 który kosztuje za 1l 26zl a za 5l 115zl na platinium 15w-40 który za 1l kosztuje 14,99, bo nie ma juz raczej bardziej gęstego niz mineralny 15w-40:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum