Wysłany: 2013-04-22, 21:18 Znacznie większe spalanie
Cześć!
Mam problem ze swoim autem. Otóż ostatnio coś za dużo zaczął mi spalać(do 11-12l). W środku auta czasami bardzo śmierdzi paliwem. Sprawdzałem, czy może pompa jest mokra, lecz była cała sucha. Przewody i bak też jest suchy.
Co mnie zaniepokoiło to gdy naciskam parę razy na hamulec(gdy auto stoi w miejscu), zaczyna nie równo chodzić, tak jakby się dławił... Co może być przyczyną?
P.S
Świece mam też dobre.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-22, 23:02
To normalne, ze silnik przygasa, bo serwo działa w benzynie na zasadzie podcisnienia z kolektora dolotowego.
Co do spalania, to jesli czujesz paliwo w srodku to musi być jakas nieszczelnosc. Poszukaj rozczelnien na odpalonym silniku, bo bezyna szybko paruje, no ale z drugiej strony, nie az tak szybko.
A przewód z nagrzewnicy trzeba też odpowietrzać? Jeśli tak to w jaki sposób?
I o co może chodzić. Na zimnym silniku(gdy jest jeszcze włączone ssanie) silnik pracuje idealnie, a gdy już jest ciepły to zaczyna pracować nie równo. Czyżby złe świece jednak były?
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-23, 21:53
jakby to była wina świec badz przewodów, to by pioprostu przerywal, z tego co mi sie wydaje. A lamda? Masz gaz?
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-04-27, 16:02
grzesiek1925 napisał/a:
W środku auta czasami bardzo śmierdzi paliwem
jeśli nic nie cieknie na zewnątrz to pozostaje nadmiernie bogata mieszanka z winy czujnika temperatury lub dziury w podstawie wtrysku, lub co bardziej w tym wypadku prawdopodobne - zniszczona membrana regulatora ciśnienia paliwa jest do dostania (np etermot)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum