Wysłany: 2013-04-18, 18:39 Vento 2,0 GT - Problem z Odpalaniem
Witam
Nie za bardzo wiem o co chodzi z moim vento 2,0 GT, benzyna bez gazu. Po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon, kontrolki normalnie się świecą, przekaźnik i pompa paliwa słychać że pracuje. Po przekręceniu kluczyka dalej na rozruch kontrolki gasną, rozrusznik kręci ale nie odpala (można kręcić długo) po cofnięciu kluczyka do pozycji wyjściowej i ponownym przekręceniu odpala w 95 % od ręki. ( wtedy kontrolki już tylko przygasają). Przeczesałem internet i popytałem znajomych nie mam pojęcia co jest przyczyną. Może ktoś spotkał się z tym problemem. Nadmienię że nie mam immobilizera jedynie fabryczny alarm którego już nie pamiętam kiedy używałem ( zamykam samochód kluczykami nie pilotem). Jak komuś to pomoże to mogę nagrać filmik z odpalania.
pomocy !
Ostatnio zmieniony przez kad20 2013-04-18, 18:41, w całości zmieniany 2 razy
Tez tak myślałem ale dziwi mnie że za 2 razem w 95% odpala normalnie. Jak nie będzie innych pomysłów to rozbiorę kolumnę kierownicy aby dostać się do kostki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum