Wysłany: 2013-01-26, 10:43 Vento 2.0 E problem ze spalaniem.
Witam.
Gdy kupiłem samochód miałem problem z sondą i czujnikiem temperatury. Masakryczne spalanie miałem. Wymieniłem sondę i wszystko gra, ale został problem z komputerem pokładowym. Dlaczego podczas jazdy pokazuje prawidłowe spalanie ,a jak stoję (na czerwonym lub rozgrzewam silnik) to spalanie masakrycznie rośnie ( gdy jest auto na jałowym podłączone do vaga to dawka paliwa nie wzrasta i wszystko jest w porządku, mam założony filtr storzkowy firmy "krzak" , ale nie powinno to robić żadnej różnicy. Czekam na odpowiedzi bo bardzo mnie to zastanawia dlaczego tak się dzieje.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-01-29, 21:31
pokzauje ci spalanie chwilowe przecież jak stoisz to leci paliwo a kilometry nie więc teoretycznie spalanie liczone w litrach na kilometr rośnie w nieskończoność. A na ssaniu pali bardzo dużo każdy silnik, nie patrz na to ustaw MFA na spalanie średnie, zorientuj się po ilości wlewanego paliwa co do rzeczywistego spalania i dopiero wówczas mozesz wnoski wyciągać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum