Wysłany: 2012-12-07, 14:53 Ucieka benzyna jak zatankowany do pełna
Koledzy mam taki problem ,że nie moge zalać pod korek.Nie wiem gdzie tkwi przyczyna ,sprawdzałem uszczelkę pod pompka ale jest ok.Może jest pęknięty jakis przewód do odpowietrzania?Ktoś może wyciagał bak i wie gdzie biegnie przezroczysty przewód od samej góry baku?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-07, 19:55
Ten przewód napewno biegnie do wlewu, tuż obok korka. Jak zajrzysz we wlew to widzisz po lewej stronie taki przycisk służący do odpowietrzania zbiornika i napewno pod niego podłączony jest ten przezroczysty przewód, a u Ciebie może spadł z zaworka przy wlewie lub jest przerwny.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-07, 20:08
Pewnie tak, ja na początek, opróżnił bym go, wyciągnął gumę i drut wokół wlewu oraz odkręcił opaski pod autem żeby się trochę opuścił, może wtedy zobaczysz co stało się z tym przewodem kiedy dobierzesz się do prawego boczka w bagatku, a jeśli nadal nie będziesz nic widział odłączysz pompkę i wyjmiesz zbiornik.
w vento nie było za specjalnie dużych baków ty masz pewnie 55 litrów...maks to pewnie 60 dla golfa syncro 65 l jest. Zawsze możesz dorobić sobie drugi zbiornik we wnękę pod kufrem, do tego jeszcze ori osłona i może by jakoś to przeszło ;p
I nie trzeba nazywać rzeczy po imieniu.
Jak dla Ciebie (chociaż pewnie tak nie jest) to powinno wystarczyć.
Albo próbować przerobić zbiornik albo zmiana auta na b3/b4/audi czy cos podobnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum