Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-08-23, 21:40 odcina benzynę
koledzy podczas jazdy na PB potrafi odciąć dopływ paliwa. Na gazie jeździ OK.
Zdarzało się że w ogóle nie dało się jeździć na PB i nie odpalał. bywa że po przełączeniu z gazu na Pb nie jedzie a czasem jedzie. STAG2L
Dziś wyczaiłem że jak się pobawię centralką w kabinie to raz załapie raz nie.
Pytanie czy da radę samemu cokolwiek z tym zrobić. Może zaraz do gaziarza, bo odpalanie na gazie nie jest dobre dla parownika
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-08-24, 18:06
skoro bawienie się włącznikiem pomaga to znaczy ze ma jakiś niekontakt, wyjmij włacznik obejrzyj wtyczkę czy coś nie jest przypalone, jesli nie to sam wymień włącznik, jakieś 3-4 dychy,
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-08-24, 20:09
kolego centralka nie ma tu nic do rzeczy miałem ten sam problem
wez sprawdz czy przekaźnik od odciecia wtrysku podczas pracy na lpg nie zacina sie. ja miałem tak u siebie ze przekaźnik który jest montowany do odciecia wtryskiwacza paliwa podczas pracy na lpg zacinał sie i raz wtrysk dzialal a raz nie
a w konsekwencji podczas pracy na benzynie potrafil odcinac dopływ bawilem sie centralka i nic nie pomogło a objawy miałem takie same jak ty
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-08-24, 20:45
szewcio123 napisał/a:
przekaźnik od odciecia wtrysku podczas pracy na lpg nie zacina sie. ja miałem tak u siebie ze przekaźnik który jest montowany do odciecia wtryskiwacza paliwa podczas pracy na lpg zacinał sie i raz wtrysk dzialal a raz nie
a w konsekwencji podczas pracy na benzynie potrafil odcinac dopływ bawilem sie centralka i nic nie pomogło a objawy miałem takie same jak ty
Ok kolego dzięki za odpowiedz. Możesz mi jeszcze powiedzieć jak on wygląda i dokładnie gdzie mogę go znaleźć.
Pozdrawiam
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-08-24, 22:56
ja mam u siebie przy instakacji gazowej podczepione nie wiem jak u ciebie sa zlokalizowane , napewno pod maska ale gdzie to sam musisz dojsc po kablach .
Wysłany: 2012-08-25, 21:22
Witam. Zajrzałem dziś pod machę, wcześniej załatwiłem sobie schematy podłączenia i mały ZONK. Według rozpiski z przekaźnika w kabinie powinien na elektrozawór benzyny iść żółty kabel. U mnie widać że był jakiś kabel bo jest mała końcówka, ale nic więcej nie widać, sam przecież nie znikną.
Dodatkowo dziś padła mi linka gazu i otwierania maski, masakra.
Miałem podobny problem i winę ponosił właśnie przekaźnik. To taka mała kosteczka (u mnie ma 4 piny i podłączone 3 kable) Podczas wysokich temperatur zacinał się i też odcinał zasilanie wtrysku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum