siemanko... mianowicie mam CHYBA problem.. Ile wasze ventyle 1.8 pala gazu na 100? No dobra nie jeżdze jak emeryt i zdarza sie przeleciec jakis odcinek z pracy do domu kolo 120km/h przynajmniej ze 2 razy dziennie ale nie cisne caly czas do konca i w miescie jezdze w miare normalnie a spalanie wychodzi 15-16L.... Nie jest to problem ktory pojawil sie nagle bo wczensiej etz tyle palil ale nie zastanawialem sie nad tym. dopiero gdy zmierzylem wyszlo ile ;/ Zadnych tam udziwnien nie mam pozatym ze mam wsadzony filtr stozkowy ale nawet gdy go nie bylo to spalanie bylo praktycznie identyczne ;/ Jakies pomysly?
Nie piszcie jedz do gazownika bo gazownik mowi ze wszystko ok i przegladal cała instalacje.... ;/
Kilka razy skusiłem się zatankować LPG na "wiejskiej stacji", spalanie wzrosło mi do 13l/100km (przy spokojnej jeździe), teraz tankuje na Statoil i pali mi od 9 do max 10L, (instalacja BRC- 3letnia, drugiej generacji, filtr gazu od nowości niewymieniany!)
Warto też przyjrzeć się układowi elektrycznemu silnika, kopułka czy też palec aparatu kosztują grosze a wymiana ich jest banalna.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt
Ja własnie też mam BRC ale nie mam piojecia ile temy byl wymieniany filtr gazu.. czy kopułka i kable, swiece maja bardzo duzy wplyw na spalanie? a moze to sonda lambda padla? ;/
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-04-10, 22:43
RedRace napisał/a:
Ja własnie też mam BRC
Też II generacji? Filtr gazu dobrze jest wymieniać. Ja u siebie wymieniam razem z olejem i innymi filtrami co 10-12tys. Zawsze jest w nim pełno syfu.
Co do spalania... Może być źle zestrojona. Najszybciej pokazałby to analizator spalin, pod który ten gazownik powienien Ci podpiąć auto kiedy sprawdzał Ci instalację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum