Silnik: 1.8 + LPG Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2011 Posty: 48 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2012-03-19, 18:15 Jaka prawidłowa temperatura ????
Witam. Vento 1.8 abs + gaz. Mam taki problem iż max temperatura to 80 stopni. wymieniłem termostat z wahlera na verneta i dalej to samo. dolny wąż robi się Ciepły na moim wskazaniu przy temp. ok 75stopni a wentylarot włącza sie w temp. 80 stopni, czujnik temp. sprawdzałem juz trzeci był toprana, epsa i swaga (wszystkie niebieskie), czy to może być wina czujnika w chłodnicy ? termostatu nie chce mi sie znowu wymieniać bo to sporo zabawy ;p
Silnik: 1.8eLPeGie Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 12 Sie 2011 Posty: 128 Skąd: Bialystok
Wysłany: 2012-03-21, 05:10
grzesiek88 powiem Ci, że miałem podobny problem, nowe czujniki były jakieś felerne ale udało mi się za uwaga 2 zł kupić orgi z rozbitego golfa i nagle cud, temp prawidłowa, zero problemów Więc jeśli masz jakiś szrot w okolicy to zajedź poszukaj tam w/w dawcy i za symboliczne piwo może uda Ci się rozwiązać problem ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum