Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
"Dziura" w przyśpieszeniu
Autor Wiadomość
Domaniak 
Niedzielny kierowca

Silnik: AAM
Wysłany: 2011-12-07, 15:14   "Dziura" w przyśpieszeniu

Siemka wszystkim.

Chłopaki mam dość tego samochodu, zawsze coś z nim jest nie tak. Teraz jest oto taki problem, gdyż zauważyłem ze np jade na 2 biegu tak 1-2 tys depne gaz do końca ciągnie i nagle gdy wskazówka jest w przedziale 2-3 tys obrotów czuć w 1 miejscu jakby go tam zdusiło czy coś ze nie ciągnie tak samo jak wczesniej po czym znow ciągnie i jest dobrze. Na benzynie tak jest a o gazie to nie wspomne też jest tylko ze tym razem mega dziura w przyśpieszeniu od 2-3 tys. Myśle ze jeżeli jest coś na benzynie to i na gazie bedzie to moożna bardziej odczuć. Kopułka nie ma zadnego przestrzału, kable WN nie maja przebicia( moje mają na koncach takie metalowe coś jak i na tych http://img16.allegroimg.p...4/66/1957646616 podobno gdzieś czytalem ze trzeba to zdjąc ale nie wiem). Swiece mhm wygladaja na dobre, sprawdzałem czy podstawa monowtrysku jest OK poprzez zamknięcie mu dostawu powietrza samochod zgasł odrazu bez zadnego syczenia. Oraz po rozruchu nocnym (wtedy gdy silnik jest zimny) to gdy np trzymam pedał gazu w 1 pozycji to całym samochodem szarpie itp, oraz gdy nacisne sprzegło to nie trzyma np obrotów w 1 pozycji tylko tak jakby faluja. A gdy rozgrzany ten problem znika. Ludzie pomożcie, czekam na jakiekolwiek odpowiedzi.Kopułka, palec, kable WN maja juz cos koło roku.
Ostatnio zmieniony przez Domaniak 2011-12-07, 15:36, w całości zmieniany 2 razy  

grzesiek88 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.8 + LPG
Wysłany: 2011-12-07, 22:48   

zapłon raczej odpada bo cały czas samochód by chodził nierówno. Co do falujących obrotów to może być silniczek krokowy, a co do tego duszenia to sprawdził bym czy filtr powietrza nie jest zapchany, filtr paliwa, przeczyścił odmę, albo jeśli masz to katalizator mógł się zapchać i jeśli spaliny nie będą odprowadzane to też będzie go dusić.

Domaniak 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2011-12-07, 23:08   

Nie jestem specem zbytnio w mechanice a gdzie sie znajduje silniczek krokowy od benzyny i ta odma do przeczyszczenia? A czy może, być tak ze rozrzad moze być przestawiony o 1-2 znaki? Gdyż od kupna samochodu jeszcze go nie wymieniałem, niby mechanik mowil ze wyglada jeszcze OK.

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2011-12-08, 01:42   

bodajże nr 6 na rysunku:
http://img402.imageshack....50/18325006.jpg

Domaniak 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2011-12-08, 09:36   

Jest moze jakiś sposób na sprawdzenie tego silniczka krokowege czy chodzi, da sie go wyczyscic czy cos?

Domaniak 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2011-12-08, 18:25   

Problem rozwiązany na benzynie jak i na gazie :) wkoncu nie ma tego muła;D Zdeczka został przyśpieszony zapłon i jak ręką odjął:) Jutro zobaczymy jak bedzie na zimnym:)

Odpowiedz do tematu