a jeszcze mam jedno pytanie. jakby poszedl mi termostat to jezeli stoje w korkach i zalaczy mi sie wentylator to powinno dmuchac gorace powietrze? Czy jak walniety termostat to nawet przy ponad 90 st. nie bedzie tak dobrze grzac jak przy sprawnym termostacie
a jeszcze mam jedno pytanie. jakby poszedl mi termostat to jezeli stoje w korkach i zalaczy mi sie wentylator to powinno dmuchac gorace powietrze? Czy jak walniety termostat to nawet przy ponad 90 st. nie bedzie tak dobrze grzac jak przy sprawnym termostacie
skoro wentylator się załącza tzn że temp jest koło 100 stopni więc jak może lecieć zimne powietrze ?
Moze troszke odświeże ale pojawił mi się ten problem po wymienie nagrzewnicy. I mam takie czym zastąpić te skruszałą gąbkę na klepce od ciepłego i zimnego powietrza
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2015-12-06, 21:27
Ostatnio naprawiłem ogrzewanie w swoim ventleyu, bo też temperatura ok 85 stopni i na ustawieniu max ciepla wiele ledwo letnie.
Powodem była właśnie ta blaszka co zasłania dopływ zimnego powietrza - powietrze sie mieszało z ciepłym. Blaszka ma kilka dziur, które przepuszczały powietrze mimo tego, że blaszka zmieniła położenie, że ma blokowac dopływ zimnego powietrza z zewnatz.
Po zdemontowaniu deski i reszty osprzętu włożyłem kawałek docięj na wymiar gumy za ta blaszkę i przymocowałem na trytytki. Gdy przekręcę pokrętło na ciepłe powietrze blaszka zamyka mi dopływ zimnego powietrza i całość leci poprzez nagrzewnicę.
Teraz jeżdzę na środkowym ustawieniu temperatury nawiewiu bo się wytrzymac nie da w bluzie w srodku
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2017-08-10, 16:18
Troche odgrzeje temat. Ma ktos moze silniczek ktory steruje klapka cieple zimne powietrze na sprzedaz? Kiedys wyciagnelem te ciegno co trzyma klapke, silniczka nie ruszalem teraz okleilem te klapki wkoncu i za cholere nie moge ustawwwic tego tak jak powinno byc. Niby klapke otwiera na gorace powietrze a niechce spowwrotem zamknac. Albo ktos poratuje fotka jak to jest ustawione np na najnizszej temp i na najwyzszej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum